Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Οι ΗΠΑ ξεκινούν να εφοδιάζουν με βαριά όπλα τους ισλαμιστές αντάρτες στη Συρία!

Στο στόχαστρο της ΝΤΠ η Συρία

Μετά την Γαλλία και οι ΗΠΑ αποφάσισαν την αποστολή βαρέως οπλισμου΄στην Συρία με το σκεπτικό της 'αμεσης ενίσχυσης των ισλαμιστών ανταρτών, προς αποδυνάμωση των δυνάμεων του Άσαντ προκειμένου να ακολουθήσει η επέμβαση των Δυτικών στη Συρία.
Θεωρούν ότι το μικρό χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να ελέγξουν τη ροή του οπλισμού πριν φθάσει σε ακραίες ισλαμιστικές ομάδες.

Στις ΗΠΑ ελήφθη η απόφαση να ξεκινήσουν μυστικές εξαγωγές όπλων στις ομάδες της συριακής αντιπολίτευσης. Και οι Sunday Times επιβεβαιώνουν την πληροφορία αυτή η οποία έχει διαρρεύσει από αμερικανικά think tank..

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες για πρώτη φορά πραγματοποιούν τώρα μυστική επιχείρηση για τη μεταφορά στους Σύρους εξεγερμένους όπλα με σκοπό να ενισχυθούν οι προσπάθειες απομάκρυνσης από την εξουσία του προέδρου Μπασάρ Άσαντ. Όλμοι, φορητά ρουκετοβόλα συστήματα, αντιαρματικοί πύραυλοι θα προωθούνται σ’ αυτούς μέσω φιλικών χωρών της Μέσης Ανατολής, οι οποίες ήδη προμηθεύουν την αντιπολίτευση με εξοπλισμό», γράφει η εφημερίδα.

Οι Sunday Times επίσης γράφουν ότι Αμερικανοί διπλωμάτες και συνεργάτες της CIA δημιούργησαν ένα μόνιμα λειτουργούντα δίαυλο απευθείας συνομιλιών και διαβουλεύσεων με την ηγεσία των στρατιωτικών σχηματισμών της συριακής αντιπολίτευσης.

1 σχόλιο: