Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Ένταση στο Ζερβοχώρι ανάμεσα σε κατοίκους και αθιγγάνους

Επεισόδια σημειώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ, στην περιοχή Ροδίνα του 'Ανω Ζερβοχωρίου Νάουσας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις 11 χθες το βράδυ είχαν συγκεντρωθεί περίπου 300 κάτοικοι των χωριών 'Ανω Ζερβοχωρίου και Αγγελοχωρίου στον καταυλισμό, ζητώντας την αποχώρηση των ΡΟΜΑ από την περιοχή. Αφορμή για την κινητοποίησή τους στάθηκε διένεξη που είχε προηγουμένως νεαρή γυναίκα, το σπίτι της οποίας γειτνιάζει με τον καταυλισμό, με μερίδα των ΡΟΜΑ, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή ανάμεσα στους τελευταίους και συγγενείς της κοπέλας.

Με την έλευση των συγκεντρωθέντων οι ΡΟΜΑ εγκατέλειψαν τον καταυλισμό, εκτός από κάποιες γυναίκες με τα παιδιά τους που «οχυρώθηκαν» σε μία παράγκα. Αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο παρεμπόδισαν την κίνηση των εξαγριωμένων κατοίκων προς τη συγκεκριμένη παράγκα.

Δεν μπόρεσαν όμως να αποτρέψουν τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν στον καταυλισμό. Όπως ανακοινώθηκε, οι ταραξίες προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές σε πέντε παράγκες, πέντε φορτηγά κι ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο. Η ένταση εκτονώθηκε στις 2 τα ξημερώματα όταν αποχώρησαν οι συγκεντρωθέντες. Από την Αστυνομία δεν αναφέρθηκε καμία σύλληψη.

3 σχόλια:

  1. Και λίγα τους κάνανε ... τους φιλοξενούμε και μας φέρονται με αυτόν τον τρόπο . Παντού έτσι πρέπει να γίνεται ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βρωμογυφτοι...και εδω στα Λιοσια που μενω σε ενα φιλαρακι αυτα τραβανε..στειλτε τους σε ενα μερος να ειναι μονοι τους μια πολη δικη τους μακρια απο τους νυκοκυραιους ανθρωπους...αυτοι δεν ειναι ανθρωποι..κλεβουν λεηλατουν βρωμοσκυλαει ο τοπος γενικα με αυτο το λαο...τι να πω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μην περιμένεις τους άλλους . Γίνε εσύ ο άλλος !

      Διαγραφή