Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Αντίποινα κατα του ΝΑΤΟ σχεδιάζουν οι Σκοπιανοί!!

Αντίποινα κατά του ΝΑΤΟ εξετάζουν οι Σκοπιανοί, καθώς η Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν σκοπεύει να εντάξει στους κόλπους της τη γείτονα παρά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.


Στο πλαίσιο αυτό, ο τέως υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Αντόνιο Μιλόσοσκι δήλωσε τη Δευτέρα ότι η ΠΓΔΜ θα πρέπει να αποσύρει τη δύναμη που έχει αναπτύξει στο Αφγανιστάν. «Η στρατιωτική παρουσία στο Αφγανιστάν πρέπει να συρρικνωθεί σε ομάδα εκπαιδευτών για τους αφγανούς στρατιώτες» δήλωσε ο Μιλόσοσκι.

Όπως επισήμανε ο τέως σκοπιανός ΥΠΕΞ, υπάρχουν πολλοί στην κυβέρνηση που συμμερίζονται την άποψή του.

Σύμφωνα με αναλυτές της ΠΓΔΜ, «πιθανότατα η ‘Μακεδονία’ θα παραμείνει εκτός του ΝΑΤΟ και μετά τη σύνοδο του Μαΐου, και για το λόγο οι δυνάμεις της χώρας πρέπει να αποσυρθούν από το Αφγανιστάν, καθώς η Συμμαχία δεν 'σέβεται τη διεθνή νομιμότητα'».

Σημειώνεται ότι στις αρχές Δεκεμβρίου του 2011 το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έκανε δεκτή την προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας με ψήφους 15 υπέρ και 1 για την υπόθεση της εφαρμογής της Ενδιάμεσης Συμφωνίας.

Η απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης δεν επηρεάζει την απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008, για κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας είχε ανακοινώσει ο γραμματέας της Συμμαχίας Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, σημειώνοντας πως ενημέρωθηκε για τη δικαστική απόφαση.

1 σχόλιο: