Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΑΝΑΝΕΩΝΑΝ ΑΔΕΙΕΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Εξιχνιάστηκαν πενήντα εννέα περιπτώσεις. (ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΕΙ...)

Στην υπόθεση εμπλέκονται έξι δημοτικοί υπάλληλοι. (ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΑΚΟΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ...)


Μέρος των αδειών που κατατέθηκαν είχαν κλαπεί από υπηρεσίες Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Χώρας.


Σχηματίστηκε κατόπιν μεθοδικών ερευνών, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δικογραφία, σε βάρος πενήντα εννέα (59) αλλοδαπών διαφόρων υπηκοοτήτων για τα, κατά περίσταση, αδικήματα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.


Στην ίδια υπόθεση, κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος, είναι πέντε υπάλληλοι του Δήμου Πατρέων, ηλικίας 53, 51, 50, 49, 43 ετών, καθώς και ένας 53χρονος υπάλληλος του Δήμου Δυτικής Αχαΐας ο οποίος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε υποβολή ψεύδους υπεύθυνης δήλωσης 58χρονου ημεδαπού αγρότη.


Ειδικότερα, στο πλαίσιο ερευνών των αστυνομικών αρχών με την συνδρομή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, για την εξιχνίαση κλοπής μεγάλου αριθμού ασυμπλήρωτων αδειών διαμονής αλλοδαπών, που συνέβη πριν από οκτώ μήνες περίπου στα γραφεία της, και συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, κατασχέθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών πενήντα εννέα (59) συνολικά αιτήσεις αλλοδαπών για ανανέωση άδειας διαμονής.


Οι σαράντα ένα (41) από τις αιτήσεις είχαν υποβληθεί στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας και οι υπόλοιπες δεκαοχτώ (18) στο Δήμο Πατρέων, ενώ όλες συνοδευόταν από τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.


Από την έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι όλες οι άδειες διαμονής που κατατέθηκαν στους Δήμους Πατρεων και Δυτικής Αχαΐας για να ανανεωθούν είναι πλαστογραφημένες. Ειδικότερα άλλες είναι ανύπαρκτες, άλλες αντιστοιχούν σε διαφορετικά από τους καταθέτες άτομα, ενώ οκτώ είναι προϊόντα κλοπής από τη διάρρηξη στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου στην Πάτρα. Επίσης τέσσερις ακόμα αιτήσεις είχαν κλαπεί από άλλες όμοιες Υπηρεσίες της Χώρας.


Παράλληλα από των έλεγχο των συνημμένων δικαιολογητικών διαπιστώθηκε ότι αυτά ήταν επίσης πλαστογραφημένα, όσον αφορά κυρίως στη φορολογική και την ασφαλιστική ενημερότητα των αλλοδαπών.


Οι κατηγορούμενοι δημοτικοί υπάλληλοι παρελάμβαναν τα πλαστογραφημένα πιστοποιητικά των αλλοδαπών, χωρίς τον απαιτούμενο έλεγχο, με αποτέλεσμα να χορηγούν σε αυτούς προσωρινές βεβαιώσεις νόμιμης άδειας παραμονής και εργασίας στη Χώρα.


Ο 53χρονος υπάλληλος του Δήμου Δυτικής Αχαΐας κατηγορείται επίσης, ότι έπεισε, σε πέντε περιπτώσεις, τον 58χρονο αγρότη να δηλώσει ψευδός σε υπεύθυνη δήλωση του, ότι απασχολούσε αλλοδαπούς σε καλλιέργειες του, προκειμένου αυτή να συμπεριληφθεί ως δικαιολογητικό στην αίτησή τους για ανανέωση άδειας διαμονής.


Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των εξήντα έξι (66) κατηγορουμένων θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες από τις αστυνομικές αρχές συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου