Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΕΧΘΕΣ ΚΑΙ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! ΖΗΜΙΕΣ, ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Αποπνιχτική ήταν για αρκετή ώρα η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εξαιτίας της χρήσης των χημικών, που χρησιμοποίησε η αστυνομία για να απωθήσει τους διαδηλωτές.

Έξι άτομα συνελήφθησαν για συμμετοχή στα επεισόδια που έγιναν χθες το βράδυ στο κέντρο της πόλης.


Τα επεισόδια σημειώθηκαν μετά τις μαζικές πορείες κατά των νέων μέτρων, όταν άγνωστοι έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και αυτοκίνητα, έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, έστησαν οδοφράγματα και έριξαν πέτρες κι άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς, που επιχείρησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης να τους απωθήσουν.


Οι δράστες προκάλεσαν ζημιές σε τρία υποκαταστήματα τραπεζών, σε ΑΤΜ, σ' ένα υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, σε τουλάχιστον τρία παρμπρίζ Ι.Χ. αυτοκινήτων, στις τζαμαρίες ενώ τουριστικού γραφείου, σε ένα κατάστημα ρούχων και μία καφετέρια.


Δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν στο κέντρο και έθεσαν υπό έλεγχο τις φωτιές στους κάδους απορριμμάτων. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.  


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου