Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΤΑ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ... 109 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 109 πρόσωπα στη διάρκεια μιας νέας μεγάλης έκτασης επιχείρησης που οργανώθηκε στην Τουρκία εναντίον κύκλων ύποπτων για συνεργασία με τους κούρδους αντάρτες, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή επικαλούμενο τις δικαστικές αρχές.
Ομάδες αστυνομικών εισέβαλαν στα γραφεία ορισμένων συνδικάτων και στις κατοικίες ηγετών τους στην Κωνσταντινούπολη, την 'Αγκυρα, το Ντιγιάρμπακιρ και σε μια εικοσαριά άλλες πόλεις, διευκρίνισε το Ανατολή.
Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες σε γραφεία συνδικάτων, ιδιαίτερα αυτών που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των δημοτικών εργατών, και κατέσχεσαν μερικά έγγραφα, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.
Οι περισσότερες από τις συλλήψεις (42) έγιναν στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε το Ανατολή.
Η αστυνομική επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο μιας δικαστικής επίθεσης εναντίον της KCK (Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων).
Η KCK είναι μια παράνομη οργάνωση και οι τουρκικές αρχές την υποψιάζονται ότι είναι ο πολιτικός κλάδος του ένοπλου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), που πολεμάει από το 1984 εναντίον της κεντρικής εξουσίας.
Οι αρχές κατηγορούν την KCK ότι θέλει να υποκαταστήσει το τουρκικό κράτος σε τοπικές κοινότητες στις επαρχίες όπου πλειοψηφούν οι Κούρδοι, δημιουργώντας μια διοικητική δομή παράλληλη με τους επίσημους θεσμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου