Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΕ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΑΤΑΤΕΣ! ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ...

Από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης στην Αθήνα ένας άνδρας 47 ετών, γιατί σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Ένα λίθινο αρχιτεκτονικό μέλος με ακατέργαστη την οπίσθια πλευρά, στην πρόσθια όψη του οποίου φέρει σε χαμηλό ανάγλυφο παράσταση αλόγου και ανδρική μορφή με διαστάσεις 0,72 εκ. x 0,55 εκ. (η χρονολόγηση του είναι αδιευκρίνιστη και είναι αναγκαία η περαιτέρω διερεύνηση).


• Μία μαρμάρινη λεκάνη από κιονόκρανο σε δεύτερη χρήση. Στην βάση του κιονόκρανου διακρίνεται γόμφος ενώ σε όλες τις πλευρές φέρει έξεργο ανάγλυφο. Ανά πλευρά κοσμείται με φυτικό διάκοσμο άκανθας ή βούκρανο. Χρονολογείται στα υστερορωμαϊκά-παλαιοχριστιανικά χρόνια με διαστάσεις διαμέτρου 0,26 εκ. και ύψους 0,28 εκ.


Τα κατασχεθέντα αρχαία αντικείμενα επιδείχθηκαν σε αρμόδιους αρχαιολόγους της Δ/νσης Τεκμηρίωσης του ΥΠ.ΠΟ., οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν.3028/2002 «Για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου