Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ... ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ Ή ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ ΔΕ ΒΓΑΖΕΙ;

Αλυσιδωτές αντιδράσεις μετά την αποκάλυψη για τον βουλευτή που έβγαλε στο εξωτερικό ένα εκατομμύριο ευρώ και που ακόμα αναζητούν ποιος είναι.


Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας από το βήμα της Βουλής ζήτησε εξηγήσεις στην Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες

από όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό το 2001.

Όπως είπε χαρακτηριστικά "εντός της ημέρας θα οριστικοποιηθούν και θα σταλούν στην Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Εσχες της Βουλής και στον πρόεδρο του Σώματος, τα ονόματα πολιτικών για τους οποίους έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχουν εμβάσματα, είτε στο όνομά τους είτε σε συγγενικά τους πρόσωπα, πάνω από 100.000 ευρώ προς το εξωτερικό, για το 2011".


Η "καυτή" λίστα με τους πολιτικούς θα δοθεί στον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής Ευ.Αργύρη εντός της ημέρας, προκειμένου να αρχίσουν οι ακροάσεις άμεσα. "Δύο ημέρες είναι αρκετές, νομίζω", επισήμανε ο κ. Βενιζέλος.

Παράλληλα, ο Ε. Βενιζέλος τόνισε ότι έχει ήδη δοθεί εντολή στο ΣΔΟΕ να προβεί σε έκτακτους ελέγχους ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθούν τα ονόματα στη δημοσιότητα πριν προηγηθεί η διαδικασία της ακρόασής τους στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής καθώς, όπως είπε, μπορεί να είναι αθώες ή ανώδυνες οι περιπτώσεις αυτές.

ΝΔ: "Όποιος ή όποια και αν είναι οφείλει να παραιτηθεί"


Να παραιτηθεί του βουλευτικού του αξιώματος καλεί η ΝΔ το βουλευτή που φέρεται να έβγαλε στο εξωτερικό ποσό ύψους 1 εκατ. ευρώ.

"Από τους πολιτικούς σήμερα δεν ζητείται απλώς η νομιμότητα. Ζητείται το παράδειγμα. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά στέλνει λάθος μήνυμα. Όποιος ή όποια και αν είναι, οφείλει να παραιτηθεί του βουλευτικού αξιώματος", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου