Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΗ: ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Με ψήφισμα που παρέδωσε αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της στον πρόεδρο της Βουλής και σε εκπροσώπους των κομμάτων, ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν νωρίτερα οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στο Σύνταγμα.
 
Με το ψήφισμά τους και σε συνέχεια της χθεσινής κατάληψης στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ζητούν από την κυβέρνηση να αποσύρει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που κατατέθηκε από τον αρμόδιο υπουργό και να μην επιτρέψει την πώληση ποσοστού του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) σε ιδιώτες.

Υπενθυμίζεται ότι, ύστερα από τη χθεσινή συνάντηση που είχαν με τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι η εποπτεία του ΑΔΜΗΕ θα παραμείνει σε ποσοστό 51% στο κράτος, οι συνδικαλιστές, μέσω του ΑΜΠΕ, εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την εν λόγω εξέλιξη.


Εξήγγειλαν δε, κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, συμμετέχοντας από αύριο στη 48ωρη απεργία και τα συλλαλητήρια που προκήρυξε η ΓΣΕΕ. 


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου