Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

"ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ" ΔΗΛΩΣΕ Ο ΦΥΝΤΑΝΙΔΗΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ

Ρούχα, τρόφιμα και παιδικά παιχνίδια μπορείτε να αποστέλετε στην βίλα του εξαθλιωμένου συμπολίτη μας, Φυντανίδη, στην Τήνο
Άνεργος επί τέσσερα χρόνια δήλωσε ότι είναι ο δημοσιογράφος και πρώην διευθυντής της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», Σεραφείμ Φυντανίδης, στους δικαστές του Αυτοφώρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, όπου κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο.

Ο κ. Φυντανίδης υποστήριξε ότι βρίσκεται σε άσχημη οικονομική κατάσταση, παρότι διατέλεσε διευθυντής της εφημερίδας επί 31 χρόνια.


«Δεν έκανα λεφτά από αυτή τη δουλειά», υποστήριξε, επισημαίνοντας ότι ήδη έχει μπει σε διαδικασία ρύθμισης των χρεών του, που μαζί με τις προσαυξήσεις φτάνει τις 135.000 ευρώ, υποβάλλοντας την πρώτη δόση, ύψους 15.000 ευρώ, με χρήματα που του έδωσαν φίλοι του.


Όπως είπε στο δικαστήριο ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας, την ημέρα που συνελήφθη, υπέβαλε αίτηση στη ΔΟΥ Ψυχικού για να υπαχθεί στη ρύθμιση. Όπως μάλιστα αποκάλυψε ο κ. Κούγιας, λίγο πριν συλληφθεί ο δημοσιογράφος είχε δεχθεί πρόταση από την ΕΡΤ για να αναλάβει πρόεδρος!


Το δικαστήριο ανέβαλε τη δίκη για τις 14 Μαΐου του 2012 και ανέστειλε την ποινική διαδικασία, λόγω της αίτησης ρύθμισης των χρεών του κ. Φυντανίδη που είναι σε εξέλιξη, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να καταβάλλει το συνολικό ποσό των οφειλών του σε 12 μηνιαίες δόσεις.

 

1 σχόλιο: