Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012

Εξαρθρώθηκε σπείρα αλλοδαπών μαστροπών....σε Εξάρχεια και Γκύζη..

Σπείρα σωματεμπορίας αλλοδαπών γυναικών και μαστροπών εξαρθρώθηκε το πρωί της Παρασκευής από την Ασφάλεια Αττικής.
Συνολικά συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί (τρεις Αλβανοί και ένας Βούλγαρος) ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, αναζητούνται πέντε ακόμα αλλοδαποί (τέσσερις Αλβανοί και ένας Βούλγαρος), μέλη του κυκλώματος, ενώ προσήχθησαν ακόμα 19 άτομα.

Οπως έγινε γνωστό, τα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν τις αλλοδαπές στις χώρες τους και με την υπόσχεση ότι θα τις φέρουν στην Ελλάδα για να εργαστούν ως σερβιτόρες, αποσπούσαν τη συναίνεση τους και τις μετέφεραν στη χώρα.

Στη συνέχεια τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται στις «πιάτσες» της οδού Σόλωνος στην Αθήνα και της Λ. Ποσειδώνος στον Άλιμο, υποχρεώνοντας τες να τους παραδίδουν μέρος ή και το σύνολο των εσόδων τους. Αλλα μέλη της οργάνωσης τούς παρείχαν «προστασία», ενώ παράλληλα δεν επέτρεπαν σε καμία άλλη εκδιδόμενη να προβαίνει σε άγρα πελατών στα σημεία αυτά.

Σε περίπτωση που εκδιδόμενες αρνούνταν να δεχτούν την «προστασία» και να παραδώσουν μέρος των εσόδων τους ή δεν αποχωρούσαν από τις παραπάνω «πιάτσες», προέβαιναν σε εξαιρετικά βίαιες επιθέσεις σε βάρος τους. Οπως εξακριβώθηκε, σε δύο περιπτώσεις στην περιοχή του Αλίμου, πυροβόλησαν εναντίον τους με ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Σε έρευνα που έγινε σε τρία διαμερίσματα στην περιοχή των Εξαρχείων και του Γκύζη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις, αποδείξεις μεταφοράς χρημάτων, βιβλιάρια καταθέσεων ύψους 22.000 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 5.840 ευρώ, ένα πιστόλι με γεμιστήρα και οκτώ φυσίγγια και τρία πολυτελή αυτοκίνητα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου