Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012

Συνελήφθησαν δύο διακινητές..

Συνελήφθησαν δύο διακινητές, οι οποίοι επιχείρησαν να προωθήσουν στο εξωτερικό της χώρας πέντε μη νόμιμους μετανάστες και δύο ανήλικα παιδιά
Συνελήφθησαν, χθες (21-01-2012) πρωινές ώρες, στον Προμαχώνα Σερρών (σημείο εξόδου από τη χώρα), από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα, δύο υπήκοοι Πολωνίας 31 και 34 ετών και πέντε υπήκοοι Αφγανιστάν σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης του Νόμου περί αλλοδαπών, μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών, πλαστογραφία, κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ. Λεωφορείο, στο οποίο οι δύο υπήκοοι Πολωνίας είχαν επιβιβάσει τους πέντε μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι συνόδευαν και δύο ανήλικα παιδιά, με σκοπό αυτοί να εξέλθουν σε χώρα της Βόρειας Ευρώπης.
Κατά τον έλεγχο των επιβατών, οι υπήκοοι Αφγανιστάν υπέδειξαν στους αστυνομικούς ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία έφεραν σοβαρές ενδείξεις πλαστότητας. Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα έγγραφα τα προμηθεύτηκαν από ημεδαπή γυναίκα στην Αθήνα, έναντι των (100) Ευρώ ο καθένας.
Κατασχέθηκαν:
το προαναφερόμενο όχημα,
(7) ταξιδιωτικά έγγραφα που κατείχαν οι μη νόμιμοι μετανάστες και τα οποία θα αποσταλούν για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση,
το χρηματικό ποσό των (375) Ευρώ και
(3) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών 


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου