Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

ΞΑΝΑ ΤΑ ΜΟΓΓΟΛΑ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΑΡΜΕΝΙΚΟ" ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ... ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΟΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ

Χιλιάδες ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΟΙΚΟΙ που ζουν στη Γαλλία, διαδήλωσαν σήμερα στο Παρίσι για να καταγγείλουν το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Οθωμανούς το 1915, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί τη Δευτέρα από τη γαλλική γερουσία. Οι διαδηλωτές προέρχονταν από τη Γαλλία, αλλά και από το Βέλγιο, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Παρισιού στη διαδήλωση πήραν μέρος 14.500 άνθρωποι.

Οι διαδηλωτές, που ανήκαν σε διάφορες τουρκικές οργανώσεις, φώναζαν συνθήματα όπως: «Αγαπώ τη Γαλλία των ελευθεριών«, «Αγαπώ τη Γαλλία της ισότητας», «Σταματήστε τους προεκλογικούς νόμους». Οι Γάλλοι γερουσιαστές αναμένεται να αποφασίσουν τη Δευτέρα γι' αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο εγκρίθηκε στις 22 Δεκεμβρίου από τη γαλλική βουλή.

Η επιτροπή νόμων της γερουσίας απέρριψε την Τετάρτη το νομοσχέδιο, καθώς μία ομάδα γερουσιαστών εξέφρασε την επιφυλακτικότητά της. Παρόλα αυτά το νομοσχέδιο αναμένεται να επικυρωθεί τη Δευτέρα, καθώς η πλειοψηφία των γερουσιαστών φαίνεται να το στηρίζει.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο οποιοσδήποτε αρνείται μία γενοκτονία που έχει αναγνωριστεί από τους γαλλικούς νόμους, όπως αυτή των Αρμενίων, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης ενός έτους και πρόστιμο 45.000 ευρώ. 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου