Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Οι Anonymous χάκαραν το FBI με τη βοήθεια ανυποψίαστων χρηστών

Η μεγαλύτερη ιντερνετική επίθεση που έγινε την Πέμπτη από τους Anonymous σε μεγάλες ιστοσελίδες όπως του FBI ξεκίνησε έναν πρωτοφανή διαδικτυακό «πόλεμο».

Φαίνεται όμως ότι σ' αυτήν την επίθεση δεν συμμετείχαν όλοι οικειοθελώς. Σύμφωνα με τις έρευνες στην «επιχείρηση» συμμετείχαν πάνω από 5.000 άτομα αλλά πολλοί...
δεν το γνώριζαν! Σύμφωνα με δημοσίευμα της Huffington φαίνεται πως οι Anonymous «χρησιμοποίησαν» ανυποψίαστους χρήστες του διαδικτύου οι οποίοι πατώντας σε κακόβουλα links και spams σε διάφορα sites και κυρίως στο Twitter συμμετείχαν στην επίθεση.

Μάλιστα κατά καιρούς λέγεται πως οι Anonymous αναρτούν στο προφίλ τους στο twitter διάφορα links με δελτία τύπου και έτσι συγκεντρώνουν χιλιάδες κλικ αφού μετρούν πάνω από 200.000 followers. Έτσι είναι πολύ πιθανό το ύποπτο link να διακινήθηκε μέσω του Twitter τους. Την Πέμπτη και την Παρασκευή μάλιστα κυκλοφορούσε ένα τέτοιο link σε διάφορες γλώσσες και πολλοί χρήστες προειδοποιούσαν να μην ανοιχτεί γιατί είναι των Anonymous. Ένας άλλος χρήστης του Twitter προειδοποίησε: «Κάνοντας κλικ σε αυτό το σύνδεσμο μπορεί να συλληφθείτε γιατί αφορά εκδίκηση για το κλείσιμο του Megaupload». Άλλοι έγραφαν «Κάντε κλικ για να στηρίξουμε τους Anonymous»

Εκπρόσωπος του FBI αρνήθηκε να σχολιάσει εάν οι κατά λάθος συμμετέχοντες στις επιθέσεις της Πέμπτης θα μπορούσαν να συλληφθούν. Αλλά ο E.J. Hilbert, ένας πρώην πράκτορας του FBI στο τμήμα ηλεκτρονικού εγκλήματος, δήλωσε ότι οι χρήστες του Διαδικτύου που κατά λάθος έκαναν κλικ στο σύνδεσμο αντιμετωπίζουν ελάχιστες πιθανότητες να συλληφθούν. 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου