Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΤΟΛΜΑΕΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΣΕΠΗΣ, ΠΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΙΑΣΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!

Την πεποίθησή του ότι "σήμερα δεν μπορεί να υπάρξει πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και, αν υπήρχε, θα κρατούσε δύο με τρεις ώρες", εξέφρασε ο πρώην Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μιλώντας απόψε, με τον επικεφαλής των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, Ντάνιελ Κον-Μπέντιτ, σε εκδήλωση του Ινστιτούτου των Πρασίνων, στο Βερολίνο.
Ο κ. Σημίτης υποστήριξε ότι ως εκ τούτου δεν υπάρχει η ανάγκη να αγοράζει η Ελλάδα συνεχώς όπλα, σχολιάζοντας πρόταση του συνομιλητή του να εγγυηθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση την ασφάλεια της χώρας έναντι των "προκλητικών", όπως τα χαρακτήρισε, επεισοδίων από την πλευρά της Τουρκίας.
Ο πρώην Πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι αγορές αμυντικών συστημάτων αποφασίζονται σε συνεργασία και με το ΝΑΤΟ και ανέφερε ότι θα μπορούσαν, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ να διευθετηθούν τα προβλήματα με την Τουρκία. Ο κ. Κον-Μπέντιτ υποστήριξε από την πλευρά του πως η Γαλλία και η Γερμανία δάνεισαν την Ελλάδα ζητώντας της ταυτόχρονα να τηρήσει τα συμβόλαια για την αγορά εξοπλιστικών συστημάτων και έκανε λόγο για συμπεριφορές οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Αναφέρθηκε ωστόσο, και σε ευθύνες εθνικιστικών κύκλων στο εσωτερικό της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου