Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της κίνησής μας, (K.A.B.H.) συνάντηση προέδρων και εκπροσώπων βορειοηπειρωτικών φορέων και ιστορικών στελεχών της Βορείου Ηπείρου με θέμα «Η ενότητα είναι το ζητούμενο για τον βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. Η συνάντηση έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Πάρνων στην Αθήνα.

  Στην συνάντηση αυτή έλαβαν μέρος οι: Λευτέρης Αναγνώστης, Χρήστος Γεωργάκης, Σταύρος Δήμας, Ελένη Δήμου, Ζήσης Δρούβης, Λουκάς Ζίμπας, Άγγελος Κοκαβέσης, Θωμάς Κυριάκος, Κώστας Κυριακού, Γιώργος Κώττης, Πάνος Λέκκας, Γιώργος Μάνος, Θωμάς Μήτσιος, Φρέντης Μπελέρης, Μαρία Μπολάνου, Βασίλης Νάστης, Ευάγγελος Νίκας, , Θεόδωρος Νίτσας, Λευτέρης Πρίφτης, Έφη Σέλλιου, Γιάννης Στεφανής, Γιώργος Τζομάκας, Γιώργος Τρίχας και Δημήτρης Περδίκης, ο οποίος υπήρξε ο συντονιστής της συνάντησης.

Οι ανωτέρω εκπροσώπησαν γεωγραφικά σχεδόν το σύνολο του βορειοηπειρωτικού χώρου και όλο το φάσμα των απόψεων και των διαφορών.

Μετά την εισήγηση του Δημήτρη Περδίκη όλοι τοποθετήθηκαν. Μπορεί απόψεις να διέφεραν, κοινή όμως ήταν η διαπίστωση πως κάτι πρέπει να αλλάξει και κάτι πρέπει να γίνει.

Προτάθηκε και συμφωνήθηκε από όλους, χωρίς καμία εξαίρεση, η συνάντηση αυτή να γίνει θεσμός και να επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Προτάθηκε ακόμα η δημιουργία ενός Κεντρικού Συμβουλίου των στην Ελλάδα Βορειοηπειρωτών όπου θα μετέχουν αναλογικά από όλο τον βορειοηπειρωτικό χώρο και από όλες τις τάσεις εκπρόσωποι οι οποίοι θα διαβουλεύονται και θα αποφασίζουν με δημοκρατικές διαδικασίες.

Θεωρούμε την συνάντηση αυτή επιτυχή, πιστεύουμε πως μπορεί να αποτελέσει το ξεκίνημα για μια ενότητα στην πράξη όλου του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού ώστε να μπορέσει να επιτύχει την διαβίωσή του στις πατρογονικές του εστίες μέσα σε ένα θεσμικό πλαίσιο που να θωρακίζει τα μειονοτικά και ανθρώπινα δικαιώματά του όπως αυτά απορρέουν από τις διεθνείς και ευρωπαϊκές συμφωνίες.  

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου