Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Στο σκαμνί Αλβανός δράκος στα Χανιά για επτά βιασμούς

Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 27 ετών για επτά βιασμούς, ενώ ήταν ύποπτος για δεκαπέντε υποθέσεις, ένας νεαρός άνδρας από την Αλβανία, ο οποίος κάθεται και πάλι στο «σκαμνί» αύριο, θυμίζοντας τη αποτρόπαια δράση του στα Χανιά.


Ο νεαρός είχε σπείρει τον πανικό με τις βίαιες επιθέσεις σε αρκετές γυναίκες μεταξύ των οποίων και ένα ανήλικο κορίτσι.


Πρόκειται για μία συγκλονιστική υπόθεση που είχε απασχολήσει εκτενώς και την γ. γραμματεία ισότητας με το πρωτόδικο δικαστήριο να εκδικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου όπου τα θύματα του ξέσπασαν στην θέα του κατηγορούμενου, ο οποίος εμφανίστηκε αμετανόητος, αλλά και ... με αμνησία! Κατά την απολογία του υποστήριξε πως δε θυμάται να έχει κάνει τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται και αποδίδει τις κατηγορίες σε ... πλεκτάνη από κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, με το οποίο δε δέχτηκε να συνεργαστεί.


Η 14χρονη κοπέλα που επίσης είχε δεχτεί επίθεση από τον κατηγορούμενο, δεν είχε προσέλθει στο δικαστήριο λόγω της τραυματικής εμπειρίας που είχε βιώσει. Τα όσα έζησε στην τρυφερή ηλικία των 14 ετών μετέφερε στους δικαστές η μητέρα της, η οποία σόκαρε με την περιγραφή της.


Ο Αλβανός συνελήφθη όταν επιχείρησε να «προσεγγίσει» ένα ζευγάρι Χανιωτών σε παραλία της πόλης. Στη συνέχεια αναγνωρίστηκε από θύματά του, ενώ - όπως είχε γίνει γνωστό τότε - ταυτοποιήθηκε και το γενετικό του υλικό σε ρούχα και άλλα πειστήρια που άφησε πίσω του.


Μεταξύ των περιπτώσεων που του αποδίδονται και καταδικάστηκε πρωτόδικα είναι: η περίπτωση μίας Ουκρανής την οποία κακοποίησε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε, αλλά και μία Χανιώτισσα που είχε πάει με τον σκύλο της βόλτα στην παραλία της "Χρυσής Ακτής". Την χτύπησε τόσο άσχημα που η γυναίκα χρειάστηκε να νοσηλευτεί για εβδομάδες.


Ακόμα είχε εισβάλει στο ενοικιαζόμενο δωμάτιο μιας αλλοδαπής, την οποία γρονθοκόπησε βάναυσα, ενώ επιτέθηκε σε μία Γερμανίδα, η οποία κατευθυνόταν στο κάμπινγκ όπου διέμενε. Την έριξε στο οδόστρωμα και άρχισε να την χτυπάει με γροθιές στο κεφάλι. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου