Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

Με την στήριξη του Υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. βίζες σε Τούρκους τουρίστες στα Λιμάνια μας

H προσπάθεια φορέων, επιχειρηματιών και πολιτών του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, ώστε να αυξηθεί η κίνηση των Τούρκων τουριστών στα νησιά με τη διευκόλυνσή τους σε ότι αφορά στην έκδοση βίζας, φαίνεται πως φέρνει τα πρώτα αποτελέσματα. Με τη στήριξη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προωθείται διάταξη που θα προβλέπει η έκδοση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες να γίνεται πλέον στις πύλες εισόδου της χώρας.

Αντί δηλαδή να χορηγείται στους Τούρκους με τη γνωστή πολυήμερη ταλαιπωρία, απ’ τις αρμόδιες προξενικές αρχές, οι επισκέπτες πέντε μεγάλων νησιών θα την παίρνουν στα ελληνικά λιμάνια. Πιλοτικά δίνεται το «πράσινο φως» για την έκδοση βίζας σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Ρόδο και Κω και ήδη οι Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, όπως και οι υπηρεσίες τής ΕΛΑΣ, ξεκίνησαν την προετοιμασία, επιδιώκοντας το δυνατόν συντομότερα να τεθεί σε ισχύ το μέτρο.


Η νέα αυτή εξέλιξη, σε συνδυασμό με τις ήδη ισχύουσες απαλλαγές για την έκδοση βίζας για συλλόγους, αθλητικά σωματεία και νέους έως 18 ετών, ανοίγει διάπλατα την πόρτα σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών, αφού στην πράξη αίρονται τα εμπόδια προς τους Τούρκους τουρίστες για την παραμονή τους έως και 15 ημέρες, για πλήρεις δηλαδή διακοπές στα νησιά.


Από το μέτρο θα εξαιρεθεί ο Έβρος που σύμφωνα με πληροφορίες θα μένει εκτός της διάταξης που θα αφορά στην κατάργηση της βίζας ή την έκδοσή της στις πύλες εισόδου, Τούρκων πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου