Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Οι Ελλαδικές αρχές αρνούνται την έκδοση του πρόην Α/ΓΕΕΦ στρατηγού Τσαλικίδη

Οι δικαστικές Αρχές της Ελλάδας αρνούνται να εκτελέσουν το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης κατά του αντιστράτηγου Πέτρου Τσαλικίδη, το οποίο αιτήθηκε η Κύπρος.

Ο γενικός εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πέτρος Κληρίδης, ζήτησε την έκδοση και ευρωπαϊκού - πλην του τοπικού - εντάλματος σύλληψης κατά του κ. Τσαλικίδη, ώστε να υποχρεωθεί να έρθει στη δίκη που είναι ορισμένη για τις 18 Μαΐου και αφορά στην έκρηξη στη Ναυτική Βάση Μαρί, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 14 άνθρωποι τον Ιούλιο του 2011.


Οι ελληνικές Αρχές επικαλούνται τη Συμφωνία Εγκαθίδρυσης για να στηρίξουν την άποψη ότι ο κ. Τσαλικίδης μπορεί να δικαστεί μόνο στην Ελλάδα, αφού υπηρετούσε στην Κύπρο ως εν ενεργεία στρατιωτικός.

1 σχόλιο:

  1. Θεωρείτε εσείς σωστή την στάση του στρατηγού; Ο Έλληνας αξιωματικός αναλαμβάνει την ευθύνη για ότι πράττει ή ότι παραλείπει να πράττει. Ο στρατηγός έχει ευθύνες λόγω θέσεως και η δικαστική διερεύνηση είναι αυτή που θα τον αθωώσει. Σοβαρότερες, όμως, είναι οι ευθύνες του απέναντι σε όσους υπηρέτησαν υπό τις διαταγές του εδώ και στην Κύπρο διότι θα αποδειχθεί ότι εξέλιξή του δεν ήταν αποτέλεσμα δικής του ικανότητας αλλά μάλλον επειδή κάποιοι πολιτικοί «φορείς» είδαν το «κάτι» σ' αυτόν. Εξ άλλου τι να τους κάνουμε τους στρατηγούς που δεν τολμούν να αντιμετωπίσουν την αλήθεια σε ένα δικαστήριο! Με ποια ψυχική δύναμη θα αντιμετωπίσουν τον Τούρκο στρατηγό σε καιρό πολέμου και καταστάσεις πολύ πιο ψυχοφθόρες από ένα δικαστήριο στην Κύπρο; Για το «Ήπειρος, η πατρίδα μας»... Οδυσσεύς

    ΑπάντησηΔιαγραφή