Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Πυρπόλησαν αυτοκίνητα Βουλγάρων στους Κουνάβους Ηρακλείου μετά την συμπλοκή! (video)


Εκτός ελέγχου ήταν η κατάσταση στους Κουνάβους Ηρακλείου, καθώς τον άγριο ξυλοδαρμό ενός νεαρού κατοίκου του χωριού από παρέα Βουλγάρων το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, ακολούθησε η πυρπόληση των αυτοκινήτων των αλλοδαπών που μένουν στην περιοχή.
Η άγρια συμπλοκή αλλά και τα βαρύτατα τραύματα που προκάλεσαν οι αλλοδαποί στον νεαρό που νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο έχοντας υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και ο ελαφρύτερος τραυματισμός ενός ακόμα ατόμου που σώθηκε σαν από θαύμα από τα τυφλά χτυπήματα των δύο Βουλγάρων, ξεσήκωσε ολόκληρη την περιοχή και κινητοποίησε μια μεγάλη δύναμη της αστυνομίας που έχει λάβει δρακόντια μέτρα ασφαλείας προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, καθώς οι πράξεις αντεκδίκησης είναι πλέον γεγονός.

Το Prismanews βρέθηκε στους Κουνάβους και κατέγραψε συγκλονιστικές εικόνες, λίγα λεπτά μετά την επιδρομή των κατοίκων στα αυτοκίνητα των Βουλγάρων, οι οποίοι εγκατέλειψαν την περιοχή. Περίπου 50 αλλοδαποί που διέμεναν (παράνομα οι περισσότεροι) μέσα και γύρω από το χωριό απομακρύνθηκαν μέσα σε λίγες ώρες, καθώς κανείς δεν μπορούσε να συγκρατήσει την οργή των πολιτών που βρίσκονται στο έλεος της εγκληματικότητας μήνες τώρα, αβοήθητοι από την πολιτεία και τις αρμόδιες αρχές.

Η σπίθα που άναψε -κυριολεκτικά- τη φωτιά ήταν το επεισόδιο της Κυριακής, όμως η ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στην ενδοχώρα του Ηρακλείου εδώ και μήνες αργά ή γρήγορα θα οδηγούσε σε αυτά τα αποτελέσματα. Η εγκληματικότητα, σε συνδιασμό με την έλλειψη αστυνόμευσης οδηγεί σε ακραίες καταστάσεις και περιστατικά βίας που δεν είχε γνωρίσει στο παρελθόν το νησί. Δολοφονίες, βιασμοί, ληστείες και διαρρήξεις είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη, την ώρα που οι αρμόδιοι φορείς αναλώνονται σε συσκέψεις επί συσκέψεων και ασκήσεις επί χάρτου.

Η δημοτική αρχή Αρχανών-Αστερουσίων απευθύνει έκκληση στους πολίτες για αυτοσυγκράτηση, ενώ ο δήμαρχος της περιοχής Ρούσσος Κυπριωτάκης θα ζητήσει την παρέμβαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων ώστε να ληφθούν κοινές δράσεις από όλους τους δημάρχους.

Η αστυνομία περιπολεί στο χωριό προκειμένου να προλάβει τα χειρότερα, ενώ οι δύο συλληφθέντες Βούλγαροι που φαίνεται πως ήταν οι "πρωταγωνιστές" του επεισοδίου θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαοσύνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου