Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Παρών στους Ολυμπιακούς αγώνες η Εθνική ομάδα ανδρεών υδατοσφαίρισης

Η Εθνική πόλο των ανδρών μετά απο 4 πέτρινα χρόνια επιστρέφει εκεί που ανήκει στην ελίτ και θα δώσει για 12η φορά το παρών στους Ολυμπιακούς αγώνες μετά τη νίκη της 10-6 επι του Καναδά τα ξημερώματα στο προολυμπιακό του Έντμοντον.
 
Πιστή στο ραντεβού της με την ιστορία η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών θα δώσει το παρών για 12η φορά σε Ολυμπιακούς αγώνες μετά η νίκη της με επί του Καναδά στο πλέον καθοριστικό παιχνίδι του προολυμπιακού τουρνουά του Έντμοντον τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Η Ελληνική ομάδα δεν απειλήθηκε ούτε μια φορά απο τους διοργανωτές Καναδούς που αν δεν είχε την εξοργιστική εύνοια των διαιτητλών θα είχαν χάσει με διαφορά μαμούθΤο παιχνίδι ξεκίνησε με τον Γιώργο Αφρουδάκη να ανοίγει το σκορ αλλά στη συνέχεια ο Μπίκα ισοφάρισε. Οι Καναδοί όμως δεν χάρηκαν πολύ αφού στην επόμενη επίθεση και λόγα δευτερόλεπτα πριν λήξει η πρώτη περίοδος ο Κώστας Μουρίκης έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Εθνική μαςΜε ελληνικό γκολ ξεκίνησε και το 2ο οκτάλεπτο όταν ο Αργύρης Θεοδωρόπουλος πέτυχε το 3-1. Η Εθνική έχασε πολλές ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ , έχασε ακόμη και πέναλτι με τον Χρήστο Αφρουδάκη .

Οι Καναδοί το εκμεταλλεύτηκαν μείωσαν με τον Γκράχαμ σε 3-2 αλλά ο Έλληνας πολίστας πάτσισε το χαμένο πέναλτι κάνοντας το 4-2 που ήταν και σορ ημιχρόνου.Στο τρίτο οκτάλεπτο ο αρχηγός της Εθνικής ο Γιώργος Αφρουδάκης πήρε την ομάδα πάνω του και με δυο προσωπικά γκολ έδωσε διαφορά απέναντι στους Καναδούς που έμεναν στο παιχνίδι χάρις τα σφυρίγματα των διαιτητών και μόνο.Το τέταρτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με το γκολ του Μανώλη Μυλωνάκη που έκανε το 9-5 και έγειρε οριστικά την πλάστιγγα της νίκης προς την Εθνική.Το κερασάκι στην τούρτα της πρόκρισης έβαλε ο κορυφαίος παίκτης ο Γιώργος Αφρουδάκης που σημείωσε το 4ο προσωπικό του γκολ διαμορφώνοντας το τελικό 10-6.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου