Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

Σε απεργία πείνας προχωράνε οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι!

Σε απεργία πείνας κατέρχονται οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι από σήμερα έως τη Μεγάλη Παρασκευή, 13 Απριλίου, μετά από ομόφωνη απόφαση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Η απεργία πείνας θα πραγματοποιηθεί έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στον Κορυδαλλό (Σολωμού 2), ενώ μετά τη Δευτέρα του Πάσχα θα εξετάσει η διοίκηση της Ομοσπονδίας άλλους τρόπους αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κάνουν λόγο, σε ανακοίνωσή τους, για εγκατάλειψή τους από την πλευρά της Πολιτείας και για άκαρπο διάλογο με την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.


Ο «εμπαιγμός κορυφώθηκε»- επισημαίνει η Ομοσπονδία- με την υπουργική απόφαση περί χορηγήσεως επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, με την οποία εξαιρούνται οι διοικητικοί υπάλληλοι που εργάζονται στις φυλακές.


Τώρα, συνεχίζει η ανακοίνωση, «μας ζητούν να βρούμε εμείς (άραγε πώς;) πιστώσεις από πόρους του υπουργείου Δικαιοσύνης προκείμενου να πληρωθούν οι μόλις 250- 300 διοικητικοί υπάλληλοι, αφού πρώτα αγνόησαν την πρότασή μας για κατηγοριοποίηση της χορήγησης ανά κλάδο εργαζομένων, η οποία αν γινόταν δεκτή όχι μόνο θα έφτανε το υπάρχον ποσό, αλλά θα απαιτείτο με τον τρόπο αυτό αρκετά λιγότερο και με εμφανέστατα στοιχεία δικαιοσύνης».
 

 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου