Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Περίεργες εκρήξεις βομβών στην Λεμεσό. Έκαψαν κι άλλο λεωφορείο των τοπικών συγκοινωνιών.

Προβληματισμό και ανησυχία προκαλούν οι τελευταίες εγκληματικές ενέργειες στη Λεμεσό, με στόχο υποστατικά και περιουσίες και η αστυνομική διεύθυνση της πόλης αποφάσισε να εντείνει τα μέτρα ασφάλειας, ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες.


Μετά τις εκρήξεις αυτοσχέδιων μηχανισμών σε πρακτορείο στοιχημάτων και σε αυτοκίνητο, ακολούθησε τις πρωινές ώρες σήμερα, φωτιά σε λεωφορείο της Εταιρείας Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού, ενώ λίγες ώρες αργότερα έκρηξη βόμβας στην είσοδο περιπτέρου που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Μακαρίου.


Αναφερόμενος, στο πρώτο περιστατικό, ο υπεύθυνος ΤΑΕ Λεμεσού Γιάννης Ιωάννου είπε πως η φωτιά στο λεωφορείο της ΕΜΕΛ, που βρισκόταν σταθμευμένο σε ανοικτό χώρο στην περιοχή Μέσα Γειτονιάς, έγινε αντιληπτή γύρω στη 1:30.

''Αμέσως στη σκηνή μετέβησαν πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία κατέσβησαν την πυρκαγιά προτού επεκταθεί και σε παρακείμενα αυτοκίνητα'', δήλωσε ο κ. Ιωάννου, σημειώνοντας ότι είναι η 3η φορά που λεωφορεία της ΕΜΕΛ γίνονται στόχος εγκληματικών στοιχείων.

Ανέφερε, επίσης, ότι έχει συσταθεί ειδική ομάδα από το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων, σε σχέση με τις κακόβουλες ενέργειες κατά λεωφορείων της εταιρείας και ήδη έχουν κληθεί αρκετά πρόσωπα για ανάκριση, χωρίς ωστόσο να προκύψει οτιδήποτε που να δικαιολογεί συλλήψεις.


Οσον αφορά στην έκρηξη στο περίπτερο, ο κ. Ιωάννου είπε πως αυτή σημειώθηκε γύρω στις 5 τα ξημερώματα, ενώ από τις εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για αυτοσχέδιο μηχανισμό με εκρηκτική ύλη υψηλής ισχύος, ο οποίος τοποθετήθηκε σε πλαστικό κάδο σκουπιδιών.

Από την έκρηξη, συνέχισε, προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στις γυάλινες προθήκες του περιπτέρου, που την ώρα εκείνη ήταν κλειστό, όπως επίσης σε εμπορεύματα και σταθμευμένα οχήματα. Ανέφερε, επίσης, ότι ο ιδιοκτήτης και ο διαχειριστής του περιπτέρου δεν έδωσαν οποιαδήποτε στοιχεία που να βοηθούν το έργο των ανακριτών.

''Οι τελευταίες εκρήξεις μας έχουν προβληματίσει ιδιαίτερα και γι αυτό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στελεχών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού και αποφασίστηκε να ληφθούν περεταίρω μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών, όσο και των περιουσιών τους'', κατέληξε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού.  


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου