Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Ο προοδευτικάριος Κουράκης έφερε στην βουλή το θέμα με τους πολιτοφύλακες

Στη Βουλή έφτασε ο θόρυβος που ξέσπασε τις τελευταίες ημέρες μετά τις ανακοινώσεις διαφόρων "ομάδων πολιτών" που φέρονται να ιδρύουν ομάδες πολιτοφυλακής.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, σε ερώτηση του προς την κυβέρνηση εκτιμά ότι είναι παράνομη η προσπάθεια στρατολόγησης μαθητών από το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων «Αθηνά» το οποίο, όπως υποστηρίζει, καλεί σε παράνομες για το πολίτευμα δράσεις.


Ο κ. Κουράκης ρωτά τους υπουργούς Παιδείας, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Εθνικής Άμυνας:


* Θα ζητηθεί η παρέμβαση του εισαγγελέα (αν δεν έχει ήδη παρέμβει αυτεπαγγέλτως) για την παρότρυνση σε παράνομες και επικίνδυνες για το δημοκρατικό πολίτευμα μορφές οργάνωσης και δράσης από το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων «Αθηνά»;

* Πώς θα αντιμετωπίσουν τα επικίνδυνα φαινόμενα φασιστικής έμπνευσης και πρακτικής που αναπτύσσονται από παρόμοιες οργανώσεις;

Στην ερώτηση του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι τελευταία έχουν πληθύνει οργανωμένες επιχειρήσεις στρατολόγησης από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ενώ επιχειρείται να δικαιολογηθούν οι ενέργειες αυτές λόγω της έκτακτης κατάστασης της χώρας.


Υπογραμμίζει ότι τον νόμο στα χέρια τους καλούν τους πολίτες να πάρουν ομάδες αυτόκλητων πολιτοφυλάκων, η λειτουργία και ο σκοπός των οποίων θυμίζουν έντονα παραστρατιωτικές οργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου