Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Υπο περιορισμό ενα ολόκληρο στρατόπεδο της εθνικής φρουράς για την κλοπή ασυρμάτου.

Αστυνομία και στρατονομία διεξάγουν εντατικές έρευνες και ανακρίσεις για εντοπισμό του δράστη ή των δραστών της κλοπής ασυρμάτου από στρατόπεδο της Ε.Φ. στην επαρχία Λάρνακας. Δύο μόνιμοι υπαξιωματικοί που είχαν την ευθύνη φύλαξης του υλικού
, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Παράλληλα τέθηκαν σε περιορισμό εντός στρατοπέδου όσοι υπηρετούν εκεί.

ΥΠΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ. Όπως πληροφορούμαστε, η εξαφάνιση του ασυρμάτου διαπιστώθηκε την περασμένη Παρασκευή με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός. Όσοι υπηρετούν στο συγκεκριμένο στρατόπεδο τους απαγορεύτηκε η έξοδος.


Τις ανακρίσεις ανέλαβε το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων (ΤΑΕ) Λάρνακας σε συνεργασία με τη στρατονομία. Οι υπηρετούντες στο στρατόπεδο συνεχίζουν να παραμένουν υπό περιορισμό αφού μέχρι χθες οι ανακρίσεις δεν είχαν φέρει κανένα αποτέλεσμα. Κάποιοι από τους εθνοφρουρούς φέρονται να μεμψιμοιρούν, ωστόσο οι διαταγές του αρχηγού της Εθνικής Φρουράς είναι ξεκάθαρες, δεν βγαίνει κανείς από το στρατόπεδο, εάν προηγουμένως δεν εντοπισθεί ο φορητός ασύρματος. Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζεται είναι οι δράστες να προχώρησαν στην κλοπή του ασυρμάτου με σκοπό να αφήσουν εκτεθειμένο τον διοικητή της μονάδας, λόγω της αυστηρότητάς του.

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ.

Από τις ανακρίσεις προκύπτει ότι δεν κρατούντο τα απαραίτητα στοιχεία για τη χρέωση του συγκεκριμένου ασυρμάτου. Ως εκ τούτου τέθηκαν σε διαθεσιμότητα δύο υπαξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς, οι οποίοι έχουν την ευθύνη φύλαξης του υλικού. Ο τύπος του ασυρμάτου είναι PRM 4700, μεγάλης εμβέλειας. Ο συγκεκριμένος ασύρματος ήταν μόνιμα εγκατεστημένος στο αυτοκίνητο του διοικητή λόχου. Χρησιμοποιείτο για ασύρματη επικοινωνία με το Διοικητή της μονάδας και τους διοικητές των λόχων στις ασκήσεις που πραγματοποιεί η Εθνική Φρουρά για να αυξήσει την επιχειρησιακή της ετοιμότητα.Έγινε γνωστό ότι πριν από 15 μέρες από το συγκεκριμένο στρατόπεδο κλάπηκε και το απόρρητο βιβλίο με τις συχνότητες των ασυρμάτων οι οποίες καθορίζονται κάθε μήνα και πιστεύεται ότι οι δύο περιπτώσεις συνδέονται μεταξύ τους.


Να θυμίσουμε ότι το καλοκαίρι του 2010 από αποθήκη στην Παλώδια είχε κλαπεί μεγάλος αριθμός εκρηκτικών υλών, ωστόσο μετά από μεγάλες προσπάθειες της Αστυνομίας, το μεγαλύτερο μέρος τους, έχει εντοπιστεί και οι δράστες οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη. Εξάλλου τον Αύγουστο το 2010 είχε διαπιστωθεί η εξαφάνιση ενός αντιαρματικού βλήματος από στρατόπεδο στην επαρχία Λευκωσίας. Το συμπέρασμα ήταν ότι δεν διατηρούντο τα απαραίτητα αρχεία, με αποτέλεσμα οι ανακριτές να μην βρουν την άκρη στην υπόθεση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου