Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Αόρατες στολές Ελληνικής κατασκευής και σχεδίασης δοκιμάζουν οι ειδικές δυνάμεις.

Με νέα σχεδίαση στην παραλλαγή, έτσι ώστε να την καθιστά πρακτικά αόρατη, η νέα στολή του στρατού που σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται εξολοκλήρου στην Ελλάδα, δοκιμάζεται ήδη από τις ειδικές δυνάμεις.
Η νέα στολή του Έλληνα στρατιώτη έχει «ψηφιακή» παραλλαγή! Το ΓΕΣ, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού του προσωπικού του και κάλυψης των αναγκών επιβίωσης και εκπλήρωσης της αποστολής του σε ένα σύγχρονο πεδίο μάχης, ξεκίνησε τη...
διαδικασία αξιολόγησης των ψηφιακών στολών μάχης. Στο νέο σχέδιο παραλλαγής, όπως φαίνεται στην φωτογραφία, οι «σκιές» των χρωμάτων έχουν σπάσει σε μορφή τετραγωνικών ψηφίδων με την βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή. Εφαρμόζοντας τη συγκεκριμένη τεχνολογία, ο χρωματισμός του υφάσματος αλλάζει (διατηρώντας βέβαια το βασικό του χρώμα) ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού, προσαρμοζόμενος καλύτερα στον χρωματισμό του περιβάλλοντος χώρου. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η δυνατότητα εντοπισμού ενός στρατιώτη (με απλά μέσα παρατήρησης) έως και 50%! Οι ψηφιακές στολές μάχης σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από το Στρατιωτικό Εργοστάσιο 700 ΣΕ, σύμφωνα με προδιαγραφές που εξέδωσε η Διεύθυνση Υλικού Πολέμου. Οι αλλαγές που επήλθαν σε σχέση με την κλασική παραλλαγή έχουν να κάνουν με τον χρωματισμό αλλά και με το σχέδιο και το κόψιμο της στολής (στις νέες στολές μεταξύ των άλλων, το κάτω μέρος του χιτωνίου θα μπαίνει μέσα στο παντελόνι). Οι ψηφιακές στολές έχουν ήδη χορηγηθεί σε μονάδες των ειδικών δυνάμεων, προκειμένου να δοκιμαστούν για ένα εξάμηνο, κάτω από όλες τις συνθήκες και να αξιολογηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου