Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΠΟΥΡΝΑΡΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ

Δεν περιμέναμε το δελτίο τύπου των πουρναροκαλλιεργητών (κατά κόσμον Οικολόγοι Πράσινοι) για να μάθουμε την ευαισθησία τους για τους λαθρομετανάστες... Αλλά καλό είναι κάτι τέτοιες ανακοινώσεις να τις μελετάνε τα χαϊβάνια που θέλουν να τους ψηφίσουν κιόλας, για να έχουν οι λαθρομετανάστες άλλον έναν "θεσμικό" συνήγορο:
"Οι θάνατοι ενός Παλαιστίνιου μετανάστη και μιας Αφρικανής μετανάστριας από το κρύο, καθώς και οι θάνατοι ενός ακόμα μετανάστη ασιατικής καταγωγής και μιας μετανάστριας αγνώστων στοιχείων από πνιγμό τις τελευταίες ημέρες στον ποταμό Έβρο, τη στιγμή που αρκετοί ακόμα άνθρωποι αγνοούνται , αποτελούν δυστυχώς συνηθισμένα πλέον περιστατικά στην ανθρωπιστική τραγωδία που γράφεται καθημερινά σε δύσκολες συνθήκες στα σύνορα της χώρας μας.
Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να διεκδικήσει την έμπρακτη αλληλεγγύη της Ευρώπης, μέσα από μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική μετανάστευσης , με κατανομή των ευθυνών και των βαρών ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε., και όχι να σχεδιάζει με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων να υψώσει το τείχος-φράχτη της ντροπής. Ένα σχέδιο που θα ενισχύσει τελικά τα κέρδη για τα κυκλώματα εμπορίας της ανθρώπινης ελπίδας, διοχετεύοντας το κύμα της δυστυχίας σε άλλα πολύ πιό επικίνδυνα μονοπάτια όπως η διάσχιση των συνόρων από τη θάλασσα. Η Ελλάδα ήταν και παραμένει χώρα μετανάστευσης. Σήμερα, που ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση, οφείλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας προς τους μετανάστες και τις μετανάστριες, καθώς και σε όλες τις ευάλωτες ομάδες πολιτών που είναι τα πρώτα θύματα αυτής της κρίσης"... 


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου