Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΡΟΔΟΥ ΟΙ ΤΡΕΙΣ "ΦΟΙΤΗΤΕΣ" ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΛΟΤΟΦ...

Σήμερα απολογούνται στον ανακριτή Ρόδου οι τρεις νεαροί φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου που συνελήφθησαν για κατοχή μολότοφ και ο εισαγγελέας τους άσκησε δίωξη βάσει του αντιτρομοκρατικού νόμου για τρομοκρατικές πράξεις, απείθεια κατά της αρχής, κατασκευή, διάθεση και κατοχή εκρηκτικής ύλης με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος.
Οι νεαροί κατηγορούμενοι -ένας 28χρονος κάτοικος Εξαρχείων που κάνει διακοπές στη Ρόδο, ένας 24χρονος κάτοικος Κερατσινίου και ένας 22χρονος κάτοικος Αγρινίου- είχαν συλληφθεί έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στο Καστρί της Ρόδου το βράδυ της Κυριακής κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Βουλής για τη ψήφιση του δεύτερου μνημονίου, μετά από καταδίωξη κατά τη διάρκεια της οποίας τους έπεσε στο δρόμο και έσπασε μια βόμβα μολότοφ. Μάλιστα, οι τρεις από αυτούς μύριζαν… βενζίνη!
Κατά την διάρκεια της προανάκρισης, ο 22χρονος που συνελήφθη με άλλες τέσσερις μολότοφ παραδέχθηκε ότι ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο και πήρε την ευθύνη πάνω του. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι έφτιαξε τους εμπρηστικούς μηχανισμούς για να τους πετάξει στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ως «μήνυμα» προς τα μέλη του ότι η παράταξή τους ευθύνεται για τη σημερινή κατάντια της χώρας. Για τις προθέσεις του είχε ενημερώσει μόνο έναν 24χρονο από την Θεσσαλονίκη, που αναζητείται με ένταλμα σύλληψης. Οι άλλοι δύο συλληφθέντες δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν για τις μολότοφ και ισχυρίστηκαν ότι δεν γνώριζαν καν τις προθέσεις του 22χρονου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου