Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

788 ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟ ΠΚΚ ΕΧΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ!

Αποκαλυπτικά ήταν τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Beir Atalay για τις απώλειες των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και Αρχών ασφαλείας την περίοδο Νοέμβριος 2002 εώς και σήμερα από τις συγκρούσεις με τους αντάρτες του PKK.


Όπως ανέφερε ο Τούρκος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης 788 άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων και Αρχών ασφαλείας σκοτώθηκαν την περίοδο αυτή ενώ 4487 τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων και των επιθέσεων του PKK. Πάντως οι απώλειες αυτές έχουν οδηγήσει την τουρκική κυβέρνηση σε μία πιο διαλλακτική στάση με τον έτερο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Bekir Bozda να ισχυρίζεται ότι θα πρέπει τελικά η Τουρκία να ξεκινήσει συνομιλίες με τον ηγέτη του PKK Abdullah Ocalan.


Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις χάνουν τόσους πολλούς στρατιώτες, όταν επιθυμείς να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα όπως η τρομοκρατία που είναι το κακό να ξεκινήσεις διαπραγματεύσεις με τον φυλακισμένο ηγέτη της οργάνωσης που προκαλεί όλα αυτή την καταστροφή. Πάντως όπως αποκαλύφτηκε η τουρκική κυβέρνηση είχε ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τον Abdullah Ocalan ήδη από το 1999 όταν τον είχε συλλάβει.
 

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου