Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΛΕΦΤΑ, ΘΕΛΟΥΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ

ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ... ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΟΥΝ, ΕΧΟΥΜΕ ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ! Ότι η Ελλάδα είναι μέρος του ευρωπαϊκού προβλήματος, αλλά όχι το ευρωπαϊκό πρόβλημα αυτό καθ' εαυτό, δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα "Hamburger Abendblatt".
"Σε έναν πεινασμένο δεν δίνεις ψάρι, αλλά του μαθαίνεις να ψαρεύει", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης, σημειώνοντας πως "αυτό που χρειάζονται οι Έλληνες δεν είναι χρήματα, αλλά πειθαρχία".
Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στο πλαίσιο επίσκεψης του Δημάρχου στην Γερμανία, σε μια προσπάθεια συντονισμού της ελληνογερμανικής συνεργασίας σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξήγησε, ότι η Γερμανία παρέχει τις γνώσεις της σε τομείς στους οποίους στην Ελλάδα δεν έχουμε καταφέρει αρκετά, κάλεσε ωστόσο το Βερολίνο, με τον ισχυρό ρόλο που διατηρεί στην Ευρώπη, "να προσέξει να διατηρεί την ισορροπία μεταξύ της βοήθειας και της αυστηρότητας".

"Ούτε οι Έλληνες είναι τεμπέληδες ούτε οι Γερμανοί βάρβαροι"


Ο κ. Μπουτάρης, ερωτώμενος για το επίπεδο των ελληνογερμανικών σχέσεων, μετά τις "αλληλοκατηγορίες μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας", τόνισε ότι "ούτε οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και παράσιτα ούτε οι Γερμανοί βάρβαροι" και έκανε λόγο για "επινοήσεις των λαϊκιστικού Τύπου" στις δύο χώρες.


"Όταν οι Έλληνες δουλεύουν σε ένα καλά οργανωμένο πλαίσιο, όπως π.χ. στην Γερμανία, μπορούν να πετύχουν πολλά. Δυστυχώς, μέχρι τώρα, δεν έχουμε αυτό το περιβάλλον στην Ελλάδα", πρόσθεσε.


Αναφερόμενος στη θητεία του, ο κ. Μπουτάρης ανέλυσε τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί προκειμένου να μπουν σε τάξη τα οικονομικά του δήμου. Έκανε λόγο για μείωση των χρεών κατά 50% και των δημοτικών τελών κατά 7,5%, υπογραμμίζοντας ότι στόχος του είναι, ως τις επόμενες εκλογές, να προσφέρονται ποιοτικότερες υπηρεσίες στους πολίτες, με μικρότερο αντίτιμο και τα λειτουργικά έξοδα να μειωθούν στο 30% του επιπέδου των τελευταίων δημοτικών εκλογών.


Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος της πόλης έκανε λόγο για 25% ανεργία, για μεταφορά πολλών επιχειρήσεων στις βαλκανικές χώρες, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάπτυξης του λιμανιού, του οποίου, όπως είπε, "η διαχείριση πρέπει να φύγει από το κράτος και να περάσει σε μια επαγγελματική εταιρεία, πράγμα που στην Ελλάδα είναι δύσκολη διαδικασία".


"Δυσάρεστες" οι πρώτες ημέρες της κυβέρνησης Παπαδήμου


Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η κυβέρνηση Παπαδήμου προωθεί τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε δυσάρεστες τις πρώτες ημέρες της κυβέρνησης.

"Τα κόμματα ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία και ΛΑ.Ο.Σ. συνέχισαν στην αρχή να σκηνοθετούν την κομματική πολιτική διαμάχη τους", εξηγεί, προσθέτει ωστόσο ότι "στο μεταξύ προωθούνται νομοσχέδια τα οποία μπορούν να οδηγήσουν μπροστά τη χώρα και τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού έχουν αντιληφθεί ότι πρέπει να τελειώνουν τα παιχνίδια". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου