Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Ένταση στον Πύργο μεταξύ κατοίκων & μεταναστών τουρκικού δουλεμπορικού

Ένταση προκλήθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή κοντά στο κλειστό Γυμναστήριο Κούβελου στον Πύργο, όπου θα στεγάζονταν 140 μετανάστες, οι οποίοι προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα στο εξωτερικό με πλοιάριο και εντοπίστηκαν από άνδρες του Λιμενικού Σώματος στα ανοικτά της Πύλου, όπως έχει αναφέρει αναλυτικά το defencenet.grΔεκάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο σημείο όπου θα μεταφέρονταν με λεωφορεία του ΚΤΕΛ ορισμένοι από αυτούς, ζητώντας την άμεση απομάκρυνσή τους.

Έπειτα από περίπου 1,5 ώρα συνεχών διαβουλεύσεων μεταξύ κατοίκων και εκπροσώπων της τοπικής Αυτοδιοίκησης, ελήφθη η απόφαση οι μετανάστες να μεταφερθούν σε κτίριο στο Κατάκολο.

Yπενθυμίζεται πως το πλοιάριο εντοπίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα ανοιχτά του Μεσσηνιακού Κόλπου, κοντά στη νησίδα Βενέτικο. Ο καπετάνιος αρνήθηκε αρχικά να υπακούσει στις υποδείξεις των ανδρών του Λιμενικού Σώματος και τελικά τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, το σκάφος ακινητοποιήθηκε από πλωτά σκάφη του κλιμακίου των ειδικών αποστολών της Λιμενικής Αρχής, 32 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

Το πλοιάριο έφθασε μετά τις 10:30 το πρωί του Σαββάτου στο Κατάκολο. 


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου