Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ... Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΑΓΚΩΣΕ 5 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΨΑΧΝΑΝ ΘΗΣΑΥΡΟ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ

Συνελήφθησαν το πρωί, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου, τέσσερις Ελληνες ηλικίας 42 έως 56 ετών και ένας αλλοδαπός 36 ετών, για παράνομες ανασκαφές σε χώρο αρχαιολογικού ενδιαφέροντος προς ανεύρεση θησαυρού στη Νικήτη Χαλκιδικής.
Ειδικότερα, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, οι Αστυνομικοί εντόπισαν τα προαναφερόμενα (5) άτομα να έχουν προβεί σε διόρυξη οπής μήκους 16 μέτρων και βάθους 10 μέτρων προς ανεύρεση θησαυρού, χωρίς την απαιτούμενη κατά το νόμο άδεια και με τη χρήση σκαπτικών μηχανημάτων και ραβδοσκοπικού ανιχνευτή μετάλλων.

Από το σημείο κατασχέθηκαν σκαπτικά εργαλεία, ανιχνευτές και ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο ως μέσα τέλεσης εγκληματικής ενέργειας.

Επίσης, στην κατοχή ενός 48χρονου ημεδαπού εκ των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (7) κουτιά τα οποία περιείχαν εκατόν ογδόντα επτά και μισό (187 ½ ) ναρκωτικά χάπια.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τις, κατά περίπτωση κατηγορίες, της παράβασης του Νόμου «Περί Αρχαιοτήτων» και του Νόμου «Περί Ναρκωτικών». Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής, ενώ για το συμβάν ενημερώθηκε και η ΙΣΤ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων. 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου