Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Εφτά προφυλακίσεις για τη μαφία της Θεσσαλονίκης...Έξι από τους δεκατρείς κατηγορούμενους ελεύθεροι με εγγυήσεις έως 300.000 ευρώ

Εφτά προφυλακίσεις είχε η πρώτη μέρα απολογιών των κατηγορούμενων για τη συμμετοχή τους στη "Μαφία" της Θεσσαλονίκης.Από την άλλη, υψηλότατες εγγυήσεις καλούνται να δώσουν 6 κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν σήμερα στον Γ΄Ειδικό Ανακριτή.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα έξι από τους 13 κατηγορουμένους που απολογήθηκαν σήμερα αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και υψηλότατες εγγυήσεις που φτάνουν μέχρι και τις 300.000 ευρώ. Οι υπόλοιποι 7 προφυλακίσθησαν.

Νωρίτερα είχε εκδοθεί το κατηγορητήριο για τους επικεφαλής των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων που κατηγορούνται για κατά συρροή περιπτώσεις εκβιασμών και τοκογλυφίας.

Πολυμέρης, Μελέτης, Καραμπέρης και Λαμπάκης κατηγορούνται για συμμετοχή και έναρξη εγκληματικής οργάνωσης για εκβίαση και τοκογλυφία , εκβίαση κατ’ επάγγελμα κατά συρροή και από κοινού , τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα κατά συρροή και από κοινού , νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ' εξακολούθηση.

Τα ίδια αδικήματα αντιμετωπίζει και ο δημοσιογράφος της Ετ-3 Γ. Φερέτης.

Το ανώτατο στέλεχος του ΣΔΟΕ Χρήστος Παπαχατζής κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας, συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση και απλή συνέργεια στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Οι δύο τελευταίοι απολογούνται το Σάββατο.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι οι κατηγορούμενοι είχαν νωρίτερα μεταφερθεί στον τρίτο τακτικό ανακριτή της πόλης μέσα σε δρακόντια μέτρα ασφαλείας, με ακροβολισμένους αστυνομικούς στα γύρω κριτήρια και από την πίσω πόρτα του κτιρίου στο οποίο διενεργήθηκε η ανάκριση.

Π/Θ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου