Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

ΕΚΛΕΙΣΕ! ΤΟ 2014 ΟΙ ΣΚΩΤΣΕΖΟΙ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ...

"Ναι ή όχι" θα κληθούν να απαντήσουν οι Σκοτσέζοι στο ερώτημα "Συμφωνείτε ότι η Σκοτία πρέπει να είναι μία ανεξάρτητη χώρα;"

Η περιφερειακή κυβέρνηση της Σκοτίας έκανε γνωστό σήμερα το ερώτημα που πρότεινε να τεθεί, ο πρωθυπουργός Άλεξ Σάλμοντ και το Σκοτσέζικο Εθνικό Κόμμα (SNP), στους Σκοτσέζους στο δημοψήφισμα του 2014 το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανεξαρτησία της Σκοτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ωστόσο, οι περίπου 5 εκατομμύρια Σκοτσέζοι θα έχουν την ευκαιρία μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες να εκθέσουν τις δικές τους απόψεις σχετικά με την ερώτηση του δημοψηφίσματος.

Αναλόγως με το αποτέλεσμα της δημόσιας διαβούλευσης, το Σκοτσέζικο Εθνικό Κόμμα θα είναι ανοιχτό στο να θέσει μία δεύτερη ερώτηση που θα παράσχει τη "μέγιστη δύναμη" στο περιφερειακό κοινοβούλιο αντί για πλήρη ανεξαρτησία.

"Αν και αυτό δεν αποτελεί πολιτική μας, παραμένουμε ανοιχτοί σε αυτήν την πρόταση" δήλωσε ένας εκπρόσωπος του SNP.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι αν και είναι "παθιασμένος" με τη διατήρηση της ενότητας του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι "δίκαιο" να επιτραπεί στους Σκοτσέζους να ψηφίσουν για το ζήτημα αυτό αν το θέλουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου