Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΤΑ ΕΣΠΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΞΗΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΗ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ

Θύμα της μανίας ασυνείδητων βανδάλων έπεσε το Σαββατοκύριακο που πέρασε ο Δήμος Βέροιας. Στο πάρκο της εκκλησίας των Αγ. Αναργύρων κάποιοι έκριναν ότι έπρεπε να τοποθετήσουν οικοδομικά σκουπίδια (κοντέινερ, είδη υγιεινής, πλαστικά μπιτόνια, κτλ) ακριβώς επάνω στην περίφραξη της εκκλησίας, μέσα σε διαμορφωμένο χώρο πρασίνου ενώ λίγα μέτρα πιο δεξιά, κάποιοι άλλοι ή οι ίδιοι, θεωρώντας προφανώς την προτομή του μεγάλου αρχαιολόγου Μανόλη Ανδρόνικου μια παραφωνία μέσα στη χωματερή που δημιούργησαν, την αποκαθήλωσαν και την πέταξαν στο έδαφος.
Κατά την αποχώρησή τους από το πάρκο, οι κατ’ ευφημισμόν «συμπολίτες» μας, κατέστρεψαν τον χριστουγεννιάτικο στολισμό του Δήμου, απαγορεύοντας με βάρβαρο και απολίτιστο τρόπο δεκάδες παιδιά και γονείς να περπατούν και να απολαμβάνουν το κλίμα των ημερών, σε αυτό το τόσο όμορφο σημείο της πόλης.

Οι βανδαλισμοί όμως δε σταματούν εδώ. Τη μανία βανδάλων γνώρισε και το Δημαρχείο της Βέροιας, από την πλευρά της πλατείας. Πιο συγκεκριμένα, άγνωστοι κατέστρεψαν τον εορταστικό φωτισμό του πρώτου ορόφου, σπάζοντας τα λαμπάκια, αποκολλώντας τη διακόσμηση, σπάζοντας τα ξύλινα κουφώματα των γραφείων, αφήνοντας τελικά εκτεθειμένα στο βρεγμένο έδαφος καλώδια τα οποία μέχρι πριν λίγο τροφοδοτούσαν με ρεύμα τα λαμπάκια του Δημαρχείου. Σημειώνεται ότι η πλατεία Δημαρχείου και ειδικά η πλευρά πλησίον του Δημαρχείου αποτελεί σημείο συγκέντρωσης νέων παιδιών αλλά και γονέων με μικρότερα παιδιά, δεδομένης δε της βροχής, γίνεται αντιληπτό το μέγεθος του κινδύνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου