Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑΝΑ ΟΡΓΑΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ... ΕΜΜΕΝΕΙ ΣΕ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" Ο ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ

Νέα δεδομένα για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ θα δρομολογήσει η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, δήλωσε ο σκοπιανός πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι.

«Το Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι έχουμε το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε το όνομα ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’ στην επικοινωνία μας με τους διεθνείς οργανισμούς και σε διμερές επίπεδο, ότι οι συνομιλίες για την υπέρβαση των διαφορών δεν συνιστούν εμπόδιο για την ένταξη της «Μακεδονίας» στους διεθνούς οργανισμούς και ότι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι παρεμποδιστήκαμε αδικαιολόγητα εκ μέρους της Ελλάδας, η οποία προέβη σε παράνομες κινήσεις και δεν δεχθήκαμε πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, παρότι είχαμε εκπληρώσει όλα τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για ένταξη. Με άλλα λόγια, αυτό σημαίνει πως τα συμπεράσματα της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι ήταν αποτέλεσμα προηγούμενων παράνομων ενεργειών και κινήσεων μιας χώρας-μέλους της Συμμαχίας» ανέφερε ο Γκρούεφσκι.

Σημειώνεται ωστόσο ότι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν αλλάζει τίποτα στην υπόθεση της ενσωμάτωσης της χώρας στις ευρωατλαντικές δομές, όσο δεν έχει υπάρξει κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας.  

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο: