Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΤΗΣ "ΗΛΙΟΣ". ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Αθώους έκρινε, κατά πλειοψηφία, το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας τους κατηγορούμενους για τη συντριβή αεροσκάφους της εταιρείας «Ήλιος», στις 14 Αυγούστου του 2005 στο Γραμματικό Αττικής, με 121 θύματα.

Το Κακουργιοδικείο έκρινε ότι το κατηγορητήριο για τον εκτελεστικό πρόεδρο της εταιρείας Ανδρέα Δράκο, την εταιρεία «Ήλιος» ως νομικό πρόσωπο, τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Δημήτρη Πανταζή, τον διευθυντή Πτητικών Προτύπων, Γιώργο Κικκίδη και τον Βούλγαρο αρχιπιλότο της εταιρείας, Γιάνκο Στοϊμένοφ, «είναι ατεκμηρίωτο, αφού δεν υπάρχει μαρτυρία, η οποία να τους συνδέει με την τραγωδία».

Οι κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν 1.190 κατηγορίες για αδικήματα, που αφορούν ανθρωποκτονία και πρόκληση θανάτου εξ αμελείας και η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης είχε αρχίσει τον Σεπτέμβριο του 2009.

Η απόφαση είναι ενδιάμεση, με την έννοια ότι το Κακουργιοδικείο θεώρησε ότι δεν υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον των κατηγορουμένων και δεν θα τους καλέσει σε απολογία.

Αυτό σημαίνει ότι στην τελική απόφαση του το δικαστήριο θα κηρύξει τους κατηγορουμένους αθώους και θα τους απαλλάξει των κατηγοριών.

Στο άκουσμα της απόφασης, συγγενείς των θυμάτων σηκώθηκαν από τα καθίσματα και φώναζαν «αίσχος». Αρκετοί ξέσπασαν σε λυγμούς. Ο πατέρας ενός από τα θύματα της τραγωδίας φώναζε «πείτε μας ποιος σκότωσε τα παιδιά μας».

(από Φιλελεύθερο 21/12/2011)

Τι πρέπει άλλο να δούμε;

Τι άλλο πρέπει να ακούσουμε;

Όλα ήταν σχεδιασμένα να βγούνε στην φόρα μετά τις Δημοτικές Εκλογές για να μην αντικρύσουν την οργή του Λαού.

Δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση. Κάποιοι πρέπει να πληρώσουν. Κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή.

Θέλουμε κάποιοι να πληρώσουν για τον θάνατο 121 συνανθρώπων μας.

Δεν γίνεται δηλάδη να αντιμετωπίζουν 1190 κατηγορίες και να αθωώνονται.

Και όμως κύριοι ΕΜΕΙΣ δεν θα το επιτρέψουμε. Ο λαός θα σας απομονώσει τόσο εσάς τόσο και τους πολιτικούς που μας κυβερνούν.

Δεν έχετε καμία θέση στα ιερά χώματα μας που είναι ποτισμένα με αίμα ηρώων.

Γιατί τουτη η γη δεν γεννά ΠΡΟΔΟΤΕΣ, τούτη η γη γεννά ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΗΡΩΕΣ.

Επιζητούμε μόνο την ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου