Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ BBC ΚΡΟΥΕΙ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ... ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ!

Τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν χιλιάδες πολίτες στην Ελλάδα, λόγω της τραγικής οικονομικής κατάστασης της χώρας και των περικοπών στον τομέα της υγείας, επισημαίνει το BBC.
Σε άρθρο με τίτλο "Ευρωπαϊκή κρίση: Γιατί η Ελλάδα είναι ο ασθενής της Ευρώπης", γίνεται αναφορά σε Έλληνες πολίτες, οι οποίοι βρέθηκαν από τη μια μέρα στην άλλη χρεωμένοι, χωρίς δουλειά και χωρίς τη δυνατότητα πρόσβασης σε γιατρούς και νοσοκομεία.
Χαρακτηριστική περίπτωση η συγκλονιστική ιστορία της Μαρίνα Δ., από τη Σάμου, της οποίας η επιχείρηση έκλεισε το 2009, καθώς δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στα δάνεια που είχε πάρει από τις τράπεζες, ενώ όσα χρήματα είχε μαζέψει (30.000 ευρώ) τα ξόδεψε σε δικηγόρους.
Όπως αναφέρει το BBC, η πίεση των παραπάνω της προκάλεσαν εγκεφαλικό, με αποτέλεσμα να καταλήξει σε αναπηρικό καροτσάκι, ενώ ένα χρόνο μετά διαγνώστηκε με καρκίνο, ενώ σήμερα η θεραπεία της διακόπηκε, καθώς δεν έχει καταφέρει να πληρώσει την ασφάλειά της.
Για τους ίδιους λόγους, διακόπηκε και η θεραπεία αποκατάστασης, για το εγκεφαλικό, κάτι που προκάλεσε την παρέμβαση των κοινωνικών υπηρεσιών, που την έστειλαν σε κλινική στην Αθήνα.
"Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα κατέληγα έτσι. Αξίζω να πεθάνω, λόγω της οικονομικής καταστροφής της χώρας μου και της αποτυχίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας" αναρωτιέται με πικρία.
Επανεμφάνιση μεταδοτικών ασθενειών

Το BBC αντιμετωπίζει ως σύμπτωμα της κρίσης στην Ελλάδα την επανεμφάνιση ασθενειών, όπως η Μαλάρια και η ηπατίτιδα, αλλά και η ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων του HIV.
Πολλοί σπεύδουν να αποδώσουν την αύξηση στους χρήστες ναρκωτικών, ωστόσο αυτό δεν ισχύει απόλυτα.
Σύμφωνα με την πρόεδρο της ένωσης ιερόδουλων Ελλάδος, "πολλά αγόρια και κορίτσια στρέφονται στην πορνεία λόγω κρίσης, χωρίς εξετάσεις και χωρίς προφυλάξεις.
"Αυτό που ήταν απαραίτητο μέχρι σήμερα -η χρήση προφυλακτικού- σήμερα θεωρείται περιττό" δηλώνει χαρακτηριστικό.
Το αφιέρωμα του BBC στον "μεγάλο ασθενή της Ευρώπης" κλείνει με μια αμφιβολία. Μπορεί άραγε η Ελλάδα να εφαρμόσει το πρόγραμμα περικοπών χωρίς να επιδεινωθεί ραγδαία η υγεία των Ελλήνων;
"Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιες θα είναι οι συνέπειες. Το μόνο βέβαιο είναι ότι πάνω από το 20% του λαού θα ζήσει σε συνθήκες φτώχειας τα επόμενα χρόνια και το κακό που θεωρήσαμε ως παροδικό, θα έχει μεγάλη διάρκεια" δηλώνει ο Ν. Κανάκης εκφράζοντας την απαισιοδοξία του για το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου