Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

ΣΕ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΤΩΝ ΧΤΕΣΙΝΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΩΝ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΟΥ PKK

Σε εξέγερση καλούν οι αντάρτες του ΡΚΚ τον κουρδικό πληθυσμό της Τουρκίας, μετά το θάνατο 35 Κούρδων χωρικών κατά τη διάρκεια επιδρομής της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στη νοτιοανατολική Τουρκία την Τετάρτη.
«Καλούμε το λαό του Κουρδιστάν, ιδιαίτερα στο Χακάρι και το Σιρνάκ (δύο επαρχίες στη μεθόριο με το Ιράκ) να αντιδράσουν κατά της σφαγής και να ζητήσουν τον λογαριασμό από τους δράστες με εξεγέρσεις» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μπαχόζ Ερντάλ, στέλεχος του HPG, της ένοπλης πτέρυγας του PKK.

Το PKK χρησιμοποιεί τον κουρδικό όρο «serhildan» (εξέγερση) που περιγράφει ενέργειες βίαιης αντίδρασης, συμπεριλαμβανομένων των συγκρούσεων με την αστυνομία και πράξεων πολιτικής ανυπακοής.

Ο Μπαχόζ Ερντάλ κατηγορεί επίσης τον τουρκικό στρατό για σκόπιμη επίθεση εναντίον πολιτών. «Αυτή η σφαγή δεν είναι ατύχημα ή μία αθέλητη πράξη. Είναι μία οργανωμένη και σχεδιασμένη σφαγή» είπε.

Οι τοπικές αρχές και ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Χουσεΐν Τσελίκ δήλωσαν ότι τα θύματα ήταν λαθρέμποροι και έκαναν παράνομη διακίνηση τσιγάρων ανάμεσα στην Τουρκία και το Ιράκ.

Από την πλευρά του, ο τουρκικός στρατός έκανε λόγο για επιχείρηση εναντίον ανταρτών που προσπαθούσαν να διεισδύσουν στην Τουρκία, η οποία πραγματοποιήθηκε «σε ζώνη όπου δεν υπάρχει άμαχος πληθυσμός και όπου βρίσκονται βάσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης» του PKK.

«Αυτό το διασυνοριακό εμπόριο πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη πολλών στρατιωτικών φυλακίων κατά μήκος της μεθορίου. Είναι λοιπόν αδύνατον αυτοί οι άμαχοι να μην είχαν αναγνωρισθεί» επέμεινε ο Μπαχόζ Ερντάλ.

«Αυτοί οι άνθρωποι μετακινούνται σχεδόν κάθε μέρα, άοπλοι και με τα μουλάρια τους σε αυτήν τη ζώνη» πρόσθεσε. 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου