Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΑΚΡΑΙΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΟ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ!

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΝΟΗΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΑΚΡΑΙΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΟ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Οι οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας «υπονομεύονται από τις εξαιρετικά ακραίες θέσεις της Ελλάδας, οι οποίες είναι εκ των προτέρων γνωστό ότι δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές στην Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας από κανέναν, ούτε από την κυβέρνηση ούτε από την αντιπολίτευση».

Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), Νίκολα Γκρούεφσκι, σχετικά με τις απαντητικές επιστολές που έλαβε από τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, και τον Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.

Ειδικότερα, ο Γκρούεφσκι θεώρησε ότι οι αντιρρήσεις του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, για συνάντηση μαζί του στην παρούσα φάση, καθώς και οι επισημάνσεις του Λουκά Παπαδήμου για τη σημασία εξεύρεσης μίας αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, η οποία θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), αποτελούν "ακραίες θέσεις" της ελληνικής πλευράς. "Πρόκειται για τις πιο ακραίες θέσεις που έχουν διατυπωθεί από την πλευρά της Ελλάδας και καταδεικνύουν ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να ασχοληθούν με το πρόβλημα του ονόματος. Αποφεύγουν συναντήσεις με κάθε τρόπο και σε κάθε πιθανό επίπεδο", ανέφερε ο κ. Γκρούεφσκι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σκοπιανός πρωθυπουργός είχε αρχικά αποστείλει επιστολή προς τον κ. Παπαδήμο, με την οποία ζητούσε από την Ελλάδα να συναινέσει για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ, με την Ε.Ε.. Μετέπειτα απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της ΝΔ, ζητώντας να συναντηθεί μαζί του το συντομότερο δυνατό.

«Ανησυχώ ιδιαίτερα για τη συμπεριφορά της Ελλάδας», τόνισε ο κ. Γκρούεφσκι.

«Εάν εντός της ερχόμενης περιόδου ξεκινούσαν οι συνομιλίες υπό κάποια πίεση, σύμφωνα με αυτό που βλέπω τώρα σχετικά με το πώς συμπεριφέρονται στην Ελλάδα, θα επέλεγαν το λεγόμενο blame game, δηλαδή θα προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να δείξουν ότι προσπαθούν και ότι εμείς δεν ανταποκρινόμαστε θετικά. Η νέα πολιτική δομή στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται για την επίλυση του ζητήματος του ονόματος, αλλά κάνει και βήματα προς τα πίσω», κατέληξε. (newsbeast)

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΔΕ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ Ο ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ...

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου