Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ!

ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΞΕΝΙΖΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΧΩΝΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗ ΛΕΚΩΣΙΑ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

Υποστηρικτές του Ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ συγκεντρώθηκαν απόψε έξω από την ελληνική Πρεσβεία στη Λευκωσία για να καταδικάσουν τη σύλληψη του Γέροντα.
Στην ελληνική Πρεσβεία επιδόθηκε ψήφισμα με αποδέκτες τον Πρόεδρο της ελληνικής Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Στο ψήφισμα γίνεται λόγος για «απεχθές δικαστικό έγκλημα» που συντελέστηκε στις 23/12 στην Αθήνα εναντίον της Εκκλησίας στο πρόσωπο του Γέροντα Εφραίμ.

Εκφράζεται η άποψη ότι η απόφαση είναι εντεταλμένη πολιτική ενέργεια που στοχεύει στη διαπόμπευση του Αγίου Ορους και της Εκκλησίας και καλείται η Ελληνική Δημοκρατία να ενεργήσει για την ανατροπή της.

''Το μίσος και η αδικία που χαρακτηρίζουν την απόφαση για προφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ αποδεικνύονται από τα ακόλουθα σημεία'', αναφέρεται στο ψήφισμα. Τη χρονική στιγμή της απόφασης, που ήταν παραμονή Χριστουγέννων, τις «κινήσεις εντυπωσιασμού» που οργανώθηκαν για αποκλεισμό του Αγίου Ορους με ένοπλες δυνάμεις ασφαλείας τη στιγμή που ο δικηγόρος του Γέροντα δήλωσε δημόσια ότι αυτός θα παρουσιαστεί εκούσια στην Αστυνομία. Την ποινή της προφυλάκισης που αποδίδεται σε πρόσωπα επικίνδυνα να επαναλάβουν τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται, όπως αναφέρεται στο ψήφισμα.

Προστίθεται ότι στην ακρόαση της υπόθεσης που προηγήθηκε της απόφασης, αναφέρθηκε ως επιχείρημα για την προφυλάκιση, η πρόσφατη επίσκεψη του Γέροντα στη Ρωσία, συνοδεύοντας την Τιμία Ζώνη της Παναγίας, κατά την οποία εκατομμύρια ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου, του Πρωθυπουργού και του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσικής Δημοκρατίας, βγήκαν στους δρόμους.

Εδώ και τρία και πλέον χρόνια που ερευνάται η υπόθεση, συνεχίζει το ψήφισμα, δεν έχει προκύψει κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο. Η κατηγορία για τον Γέροντα, αναφέρεται, είναι ηθική αυτουργία, τη στιγμή που οι υποτιθέμενοι ηθικοί αυτουργοί έχουν αθωωθεί και προστίθεται ότι σε αυτά τα τρία χρόνια που εξετάζεται η υπόθεση, ο Γέροντας έχει ταξιδέψει επανηλλειμένα μετ’ επιστροφής και εάν είχε πρόθεση να φυγοδικήσει θα το είχε κάνει. Το πνευματικό πρόσωπο του Γέροντα τιμάται και εγκωμιάζεται διεθνώς, αναφέρεται στο ψήφισμα, και αποτελεί εξαίρετο πρεσβευτή της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Η Ελλάδα, αναφέρεται επίσης, μαστίζεται από αποδεδειγμένα ευρέως γνωστά σκάνδαλα, τεραστίων διαστάσεων, τα οποία μένουν ατιμώρητα και οι αυτουργοί όχι μόνο κυκλοφορούν ελεύθεροι, αλλά κατέχουν και πολιτικά αξιώματα.

Σε ομιλία του προς τους συγκεντρωθέντες ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος ανέφερε ότι σήμερα ο Χριστός γεννάται στον Κορυδαλλό, όπου ο Εφραίμ βρίσκεται φυλακισμένος γιατί θέλησε να προασπίσει τα συμφέροντα της Εκκλησίας. Κάθε άνθρωπος που αγαπά το Θεό, βαδίζει το δρόμο του με υπομονή, πρόσθεσε. ''Είμαι βέβαιος ότι αυτό που περνά ο Γέροντας Εφραίμ είναι δωρεά χάριτος του Θεού. Οπως ο Χριστός με το σταυρό του έσωσε τον κόσμο και οι άλλοι χάθηκαν''.
Από τα μεγάφωνα ακούγονταν εκκλησιαστικοί ύμνοι και οι συγκεντρωθέντες κρατούσαν αναμμένα κεριά. Κρατούσαν επίσης πανό και φωτογραφίες του Ηγουμένου Εφραίμ, καθώς και σημαίες της Εκκλησίας.

Μερικά από τα συνθήματα που αναγράφονταν στα πανό ήταν: ''Ελευθερώστε τον Γέροντα Εφραίμ'', ''Αρων άρων φυλάκισον αυτόν'', ''Δώστε τέρμα στην αδικία'', ''Κάτω τα χέρια από τον Εφραίμ''.
Το πλήθος επευφημούσε τον Γέροντα Εφραίμ φωνάζοντας ''άξιος, άξιος''. Μεταξύ των συγκεντρωθέντων, που υπολογιζόταν σε δεκάδες εκατοντάδες, ήταν και πολλοί ιερείς. 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου