Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ "ΠΑΓΩΝΕΙ" ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΦΟΡΟΥ... ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΜΑΣ

Σε «πάγωμα» των επιστροφών φόρου και των συμψηφισμών έως το τέλος του έτους προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να συγκρατήσει το έλλειμμα. Η απόφαση εληφθη σε σύσκεψη υπό τον Ευ.Βενιζέλο, στην οποία δεν συμμετείχε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, με αποτέλεσμα ο Παντελής Οικονόμου να εκφράσει εμμέσως τη δυσαρέσκειά του, εκδίδοντας αντίθετη εντολή, δηλαδή ζητώντας την αντικειμενικοποίηση του συστήματος επιστροφής των φόρων.
Συγκεκριμένα, με επιστολή του στον γενικό γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων, Ιωάννη Καπελέρη, την οποία κοινοποιεί στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, στον γενικό διευθυντή Οικονομικής Επιθεώρησης Ανάργυρο Κουτσιλιέρη και στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη, ο Παντελής Οικονόμου ζητά την αντικειμενικοποίηση του συστήματος επιστροφής των φόρων και τη στεγανοποίησή του από ενδεχόμενη διαφθορά.
Την ίδια ώρα, ο Ευ.Βενιζέλος έδωσε εντολή στους επικεφαλής των εφοριών να σταματήσουν τις επιστροφές φόρου σε φυσικά και νομικά πρόσωπα και τους συμψηφισμούς τις τελευταίες ημέρες του έτους, σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί η «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου