Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΗΣΥΧΗ Η ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΑΛΒΑΝΑΡΙΩΝ ΠΟΥ ΒΙΑΖΕΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΤΟΥΣ

Υπάρχει και άλλη συμμορία με καλάσνικοφ που προχωρά -ύστερα από εισβολές σε σπίτια- σε κακοποιήσεις γυναικών και την δράση της οποίας δεν μπορεί να προσδιορίσει η ΕΛ.ΑΣ;

Το ερώτημα αυτό ανακύπτει ξαφνικά από το περιεχόμενο πορίσματος του εργαστηρίου DNA των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ για την δραση των πέντε νεαρών Αλβανών και μίας Ελληνίδας που είχαν συλληφθεί στις 11 Οκτωβρίου 2011 για περίπου 40 ληστρικές επιδρομές σε σπίτια, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Οι νεαροί κακοποιοί που κρατούσαν καλάσνικοφ είχαν κατηγορηθεί από τις διωκτικές αρχες -ύστερα από δύο μαρτυρίες των θυμάτων τους- και για δύο σεξουαλικές κακοποιήσεις γυναικών σε διάρκεια ληστειών σε κατοικίες στην Γλυφάδα και στην Ηλιούπολη.

Ωστόσο σε πρόσφατο πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων αναφέρεται ότι κανένα δείγμα DNA που ελήφθη από τους πέντε Αλβανούς δράστες δεν ταυτίζεται με γενετικό υλικό από μια 40χρονη γυναίκα που κατήγγειλε την κακοποίησή της, τον Οκτώβριο του 2011 στην Ηλιούπολη.

Η 40χρονη άτυχη γυναίκα είχε καταθέσει στους αστυνομικούς ότι ύστερα από την επίθεση των κουκουλοφόρων ληστών κτύπησε στο κεφαλι της και λιποθύμησε. Στην συνέχεια, σύμφωνα με τις καταγγελίες της, οι δράστες ασέλγησαν σε βάρος της, ενώ αυτή ήταν λιπόθυμη. Η ίδια γυναίκα ανέφερε ακόμη ότι θεωρούσε βέβαιη -με βαση την σωματοδομή και την φωνή- ότι εκείνοι που την λήστεψαν και την κακοποίησαν ήταν οι πέντε Αλβανοί.

Ωστόσο στο πόρισμα των αρμοδίων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ τα οποία εξήτασαν γενετικό υλικό που ελήφθη από το σώμα και τα ρούχα της 40χρονης προέκυψε ότι δεν υπάρχει ταυτοποίηση με κανένα αντίστοιχο βιολογικό υλικό από τους πέντε συλληφθέντες Αλβανούς. Μάλιστα στο πόρισμα της ΕΛΑΣ επισημαίνεται ότι δεν εντοπίσθηκε στα σχετικά ευρήματα κανένα γενετικό υλικό οποιουδήποτε αλλου ατόμου

Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι Αλβανοί είχαν αποδεχθεί την συμμετοχή τους σε 13 από τις ληστείες που τους αποδίδουν οι διωκτικές και δικαστικές αρχές. Ωστόσο έχουν ισχυρισθεί ότι δεν συμμετείχαν σε σειρά άλλων επιθέσεων για τις οποίες κατηγορούνται ενώ δεν είχαν προχωρήσει σε κακοποιήση καμμιάς από τις γυναίκες-θύματα των ληστειών τους. Μάλιστα ο νομικός εκπρόσωπος ενός εκ των κατηγορουμένων κ. Ιωάννης Μαρακάκης, με βάση το περιεχόμενο των ομολογιών τους, είχε μιλήσει για κενά στη διαδικασία αναγνώρισης των δραστών και για «πιθανή δράση και άλλης συμμορίας ποινικών με καλάσνικοφ, οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι». 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου