Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ο δολοφόνος ίσως σκηνοθέτησε «επιχείρηση αυτοκτονίας»

Τα σενάρια που επεξεργάζονται οι Αρχές για τον 35χρονο δράστη Τις τελευταίες ώρες πριν από την άγρια δολοφονία της 22χρονης φοιτήτριας Ανδριάνας Γαρδικιώτη στην Καστοριά, καθώς και τις κινήσεις τού καθ' ομολογίαν δολοφόνου και συντρόφου της, Στάθη Ευστάθιου, αμέσως μετά το έγκλημα, έχουν βάλει στο μικροσκόπιο οι Αρχές.

Οπως διαπιστώνεται, παρά τον ισχυρισμό του 35χρονου ότι η φοιτήτρια τού είχε ζητήσει να χωρίσουν, το απόγευμα πριν δολοφονηθεί εκείνη είχε ανεβάσει στον λογαριασμό της στο facebook φωτογραφίες από πρόσφατη εκδρομή τους στη Θεσσαλονίκη.

Σε αυτές εμφανίζεται ένα ευτυχισμένο ζευγάρι που κάνει βόλτα αγκαλιά στην παραλία: αυτές οι φωτογραφίες, σύμφωνα με τις διωκτικές Αρχές, αποδυναμώνουν τον ισχυρισμό του Ευσταθίου ότι τη σκότωσε επειδή «θόλωσε» όταν του ζήτησε να χωρίσουν, καθώς - όπως λένε - αν το θύμα σκόπευε να χωρίσει, για ποιον λόγο να παρουσιάσει ένα ευτυχισμένο ζευγάρι;

Σύμφωνα με τα Νέα, ένα δεύτερο συμπέρασμα στο οποίο φαίνεται να οδηγούνται οι διωκτικές αρχές, είναι το ενδεχόμενο ο Ευσταθίου μετά το έγκλημα να ήθελε να δημιουργήσει την πεποίθηση ότι είχε αυτοκτονήσει, δήθεν μετανιωμένος για την πράξη του, όμως στην πραγματικότητα να προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο για να διαφύγει στο εξωτερικό.

Κι αυτό, γιατί σχεδόν αμέσως μετά το έγκλημα, ο 35χρονος DJ και διοργανωτής πάρτι σε μπαρ της επαρχίας, ανέβασε στο προφίλ του στο facebook ένα κείμενο όπου μεταξύ άλλων έγραφε: «Λυπάμαι και συγγνώμη, ό,τι έγινε πλέον δεν αλλάζει… Εναν ολόκληρο χρόνο μαζί και από εδώ και πέρα για πάντα ώς την αιωνιότητα μαζί. Καλό ταξίδι και έρχομαι και εγώ μαζί σου».

Το κείμενο, όπως λένε οι αστυνομικοί, αν και φαίνεται ότι γράφτηκε με ψυχραιμία, παραπέμπει ευθέως σε πρόθεση του δράστη να αυτοκτονήσει.

Ωστόσο, όπως προκύπτει, ο 35χρονος μετά τη δολοφονία πήγε στη Θεσσαλονίκη και λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκε έξω από το Πολύκαστρο Κιλκίς, στον δρόμο για τα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ. Δεν αποκλείεται, λένε οι αστυνομικοί, να επιχειρούσε να διαφύγει στα Σκόπια, έχοντας δημιουργήσει την εντύπωση ότι αυτοκτόνησε ώστε να κερδίσει χρόνο για να εξαφανισθεί.  

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου