Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Πυρκαγιά σε στέγη πολυκατοικίας και πυκνοί καπνοί στην περιοχή των Αστικών

Πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης 29/12 σε στέγη πολυκατοικίας, στην οδό Τρεμπεσίνας 13 (στον δρόμο των Αστικών, προς Ανοίξεως) και πυκνοί καπνοί γέμισαν μεγάλη έκταση, φτάνοντας ακόμα και μέχρι τον Άγιο Αντώνιο. Πιο συγκεκριμένα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας ειδοποιήθηκε στις 11.40 π.μ. για πυρκαγιά στην στέγη της πολυκατοικίας και λίγη ώρα αργότερα έφτασε στο σημείο με δύο υδροφόρα Πυροσβεστικά οχήματα, ένα επιβατηγό όχημα και συνολικά 8 άνδρες, ενώ τον συντονισμό της επιχείρησης κατάσβεσης ανέλαβε ο ίδιος ο διοικητής της Π.Υ. Βέροιας πύραρχος Διονύσης Συντίλας.  

Όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά στη στέγη μεταδόθηκε από καμινάδα ορόφου της πολυκατοικίας που είχε πάρει φωτιά, προφανώς λόγω ελλιπούς συντήρησής της, ωστόσο χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής, οι ζημιές που προκλήθηκαν δεν ήταν ιδιαίτερα εκτεταμένες.
Όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, δεκάδες ήταν οι διερχόμενοι, κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής που μαζεύτηκαν στο σημείο για να δουν τι συμβαίνει, γεγονός που προς στιγμήν δημιούργησε θέμα ασφάλειάς τους, ωστόσο κατόπιν εντολής του διοικητή, ο κόσμος απομακρύνθηκε σε ασφαλή απόσταση.
Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας Πύραρχος Διονύσης Συντίλας τονίζει πως πρέπει «όλοι να ελέγχουν τακτικά τις καμινάδες των σπιτιών τους, ώστε να αποφεύγονται δυσάρεστων καταστάσεων μέσα στο καταχείμωνο».
Άλλωστε, από τις αρχές Νοεμβρίου και καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, ο βασικός λόγος των αστικών πυρκαγιών που εκδηλώνονται οφείλονται σε καμινάδες, κυρίως τζακιών, λόγω του μη καθαρισμού τους από τα υπολείμματα που κολλάνε στα τοιχώματα, τα οποία είναι ιδιαιτέρα εύφλεκτα.

Θέλει ιδιαίτερη προσοχή καθώς την Παρασκευή 23/12 μια παρόμοια φωτιά σε καμινάδα ήταν η αιτία για να καεί ενα ολόκλιρο σπίτι στον Κοπανό Ημαθίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου