Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

ΜΑΪΜΟΥ Η ΔΗΘΕΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα δημοσιεύματα «περί πλημμυρίδας» μεταναστών από την Ελλάδα προς την Αυστραλία, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με δηλώσεις του αυστραλιανού υπουργείου Μετανάστευσης που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το τελευταίο αντίστοιχο ρεπορτάζ, έγινε από την εφημερίδα «The Guardian» και το σχετικό της δημοσίευμα το αναπαραγάγουν αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης αλλά και ελλαδικά. Σύμφωνα με τη Guardian, «κατά το τρέχον έτος, 2.500 Έλληνες πολίτες έφυγαν για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη στην Αυστραλία και άλλοι 40.000 έχουν εκφράσει ανάλογο ενδιαφέρον».

«Υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για μετανάστευση από την Ελλάδα, αλλά δεν έχουν αυξηθεί ούτε οι αιτήσεις, ούτε αυτοί που μεταναστεύουν» δήλωσε ο εκπρόσωπος του αυστραλιανού υπουργείου Μετανάστευσης.

Τα στοιχεία του υπουργείου Μετανάστευσης για αφίξεις από την Ελλάδα που δημοσίευσε πρόσφατα ο «Νέος Κόσμος» (1/12/2011) δείχνουν, ότι τους πρώτους 9 μήνες του τρέχοντος ημερολογιακού έτους το υπουργείο Μετανάστευσης χορήγησε 4.835 τουριστικές βίζες (και όχι για μετανάστες) σε Έλληνες εκ των οποίων 4.824 ήλθαν στην Αυστραλία.

Η πρεσβευτής της Αυστραλίας στην Ελλάδα, Τζένη Μπλούμφιλντ, ενημέρωσε επιτροπή της Βουλής ότι ο ετήσιος αριθμός Ελλήνων που μεταναστεύουν στην Αυστραλία τα τελευταία χρόνια κυμαίνεται μεταξύ 120 και 140 ατόμων. Το ίδιο ισχύει και για φέτος.

Μάλιστα οι πληροφορίες περί ελληνικής μετανάστευσης άρχισε «να δυσχεραίνει περισσότερο τις προσπάθειες Ελλήνων να ταξιδέψουν στην Αυστραλία με τουριστική, φοιτητική η άλλη βίζα, καθώς και τις προσπάθειες Ελλήνων τουριστών ή φοιτητών, που βρίσκονται ήδη στην Αυστραλία, να παρατείνουν την παραμονή τους».

Παρόλα αυτά εμείς αναρωτιόμαστε.Προς τι αυτή η τρεμούρα για μετανάστευση των Ελλήνων; Περισσότερο ακούγεται σαν υποσυνείδητη προτροπή ώστε το πιο ενεργητικό κομμάτι της κοινωνίας μας αντί να πολεμήσει για την χώρα απογοητευμένο να την εγκαταλείψει στην τύχη της και να φύγει. Το θέμα είναι με τι έχουν σκοπό να μας αντικαταστήσουν, μήπως υπάρχει κάποια σύνδεση με τη λαθρομετανάστευση (Θα μπορούσε να σκεφθεί ένας νοσηρός εγκέφαλος,όχι εμείς φυσικά);

Όλα ειναι μια καλοστημένη απάτη βρώμικοι κύκλοι παίζουν το δικό τους παιχνίδι προβάλοντας δήθεν μεταναστεύσης, την ώρα που κρίση σαρόνει όλο τον πλανίτη χωρίς καμία εξαίρεση.


3 σχόλια:

  1. μας δουλεύουν ψιλό γαζί αδερφέ...η αδερφή του παππού μου ζεί στην Αμερική απο το 65 και ο γιός της δούλευε στο εργοστάσιο της STAFF που φέτος έκλεισε και το παλικάρι σκέφτεται να έρθει εδω στο χωριό του μόνιμα εδώ στα Σέρβια Κοζάνης, τι λέμε τώρα.

    Μήν πιστέυετε τίποτα όλα ειναι μια απάτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 11:49 ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ 1 ΣΤΟΥΣ 6 ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Η !η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ.
    ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εδω και χρόνια μας δουλευουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή