Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011

Λουκέτο «βλέπει» 1 στις 5 επιχειρήσεις το 2012

Oι εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς, είναι άκρως δυσοίωνες και απογοητευτικές για το μέλλον του εμπορίου στην Ελλάδα, καθώς «βλέπουν» ότι η νέα χρονιά θα φέρει αύξηση λουκέτων, μείωση προσωπικού και περαιτέρω επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών των εταιρειών του κλάδου.
 Είναι χαρακτηριστικό οτι 1 στις 5 από τις ΟΕ, ΕΕ και ατομικές επιχειρήσεις δεν αποκλείει το λουκέτο εξαιτίας της βαθειάς κρίσης, με το αντίστοιχο ποσοστό σε επίπεδο ΑΕ και ΕΠΕ να διαμορφώνεται στο 13,4%.
Τα αποκαλυπτικά αυτά στοιχεία για το μέλλον του ελληνικού εμπορίου που παρουσιάζει σήμερα το Euro2day περιλαμβάνονται στην Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου της ΕΣΕΕ που θα παρουσιαστεί επισήμως την ερχόμενη Δευτέρα σε ειδική εκδήλωση.
Από την εν λόγω έρευνα προκύπτει επίσης οτι περισσότερες από 1 στις 3 εμπορικές επιχειρήσεις αναμένουν ότι οι πωλήσεις τους και τα κέρδη τους το 2012 θα είναι μειωμένα με την απαισιοδοξία να είναι πιο έντονη στις ΟΕ-ΕΕ και ατομικές επιχειρήσεις.
Αντίστοιχο είναι και το ποσοστό (μία στις τρεις) των εμπορικών ΑΕ και ΕΠΕ που αξιολογεί ως αρκετά ή πολύ πιθανή την περίπτωση αδυναμίας ανταπόκρισης στις τρέχουσες υποχρεώσεις της, με την πιθανότητα ασυνέπειας να είναι υψηλότερη, μία στις δύο, στις ΟΕ, ΕΕ και ατομικές επιχειρήσεις.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου